Visvergunning

Als u in onze gemeente wilt vissen, hebt u een visvergunning nodig. In Bodegraven en Reeuwijk is dit verschillend geregeld.

Bodegravense Hengelsportvereniging

Als u in Bodegraven wilt vissen kunt u lid worden van de Bodegravense Hengelsportvereniging (B.H.S.V.). Deze vereniging huurt het visrecht van diverse viswateren binnen Bodegraven. Leden van de vereniging kunnen in deze wateren vissen. De dagvergunningen en lidmaatschapsbewijzen koopt u online of bij Dirk Heeren Diervoeders, Doortocht 10 in Bodegraven www.dirkheeren-diervoeders.nl. Als u wilt nachtvissen heeft u een nachtvispas nodig.

Visserijpool Reeuwijk

Als u in Reeuwijk wilt vissen kunt u terecht bij de Visserijpool Reeuwijk. Een aantal particuliere eigenaren en de voormalige gemeente Reeuwijk hebben hun viswater in deze pool ondergebracht. Het gaat om delen van de plassen, de Breevaart (gedeelte tussen de Ree in Reeuwijk en de Karnemelksloot in Gouda) en alle gemeentelijke sloten en waterlopen binnen Reeuwijk. De Visserijpool geeft een gemeenschappelijke visvergunning uit voor alle ingebrachte wateren. Achterop deze vergunning staat een kaart met de viswateren.

De dag of jaarvergunning koopt u bij:

  • Restaurant 't Vaantje, Korssendijk 32 in Reeuwijk-Brug
  • Sup en Watershop, Verlengde Breevaart 3 (entree Parq Green Landal) in Reeuwijk-Brug
  • Hengelsport De Spot, Zuidkade 1 in Waddinxveen
  • Vrijbuiter (Raven Hengelsport), Elburgplein 18 in Gouda