Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op deze pagina houden we u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en praktische zaken die u als kiezer moet weten.

Iemand machtigen om voor u te stemmen

Misschien kunt u die dag zelf niet stemmen. Lees dan hoe u iemand machtigt om voor u te stemmen. Iemand machtigen om voor u te stemmen.

Wanneer mag u stemmen?

U mag stemmen als u de Nederlandse nationaliteit heeft en minimaal 18 jaar oud bent.

Kandidatenlijst

Uiterlijk 11 maart 2021 ontvangt u een kandidatenlijst. De kandidatenlijst versturen we aan 'de bewoners' van het adres.

Stembureaus

U mag stemmen op 17 maart 2021, tussen 07.30 uur en 21.00 uur. U mag stemmen bij elk stembureau in de gemeente. Deze verkiezing mag u ook op een aantal stembureaus in de gemeente al op 15 of 16 maart 2021 uw stem uitbrengen. Vervroegd stemmen wordt mogelijk bij Tweede Kamerverkiezingen 2021 van de Rijksoverheid.

Verklaring ondersteuning politieke partijen

Elke nieuwe politieke partij heeft verklaringen van kiezers nodig die hen als partij ondersteunen. U mag uw ondersteuning maar aan 1 partij geven. Dit kan met de ondersteuningsverklaring.

Meehelpen op een stembureau

Wilt u meehelpen als stembureaulid, voorzitter of teller op een stembureau? Graag! We kunnen uw hulp goed gebruiken! Lees meer en meld u direct aan

Identiteitsbewijs verlopen

Identiteitstbewijs kwijt

Identiteitsbewijs beschadigd

Stempas kwijt

Stemmen in andere gemeente

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Wetgeving

Kieswet

Wet op de identificatieplicht

Kiesbesluit

Coronamaatregelen tijdens verkiezingen

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. U kunt veilig uw stem uitbrengen. Binnenkort volgt meer informatie over de coronamaatregelen tijdens de verkiezingen.

Maatregelen