Uittreksel BRP

Een uittreksel basisregistratie personen(BRP) is een overzicht van uw persoonsgegevens zoals die bij de gemeente bekend zijn. U heeft een uittreksel BRP nodig als u zich bijvoorbeeld wilt inschrijven voor een huurwoning. Wanneer u het uittreksel BRP digitaal aanvraagt, wordt het uiterlijk de volgende werkdag per post verzonden.

De regering heeft de preventieve maatregelen rondom het Coronavirus nader aangescherpt om verdere verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. We vragen van u als inwoner als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten aan de balies zoveel mogelijk uit te stellen dan wel om ze digitaal aan te vragen. 

Dit geldt voor alle producten waarvan het mogelijk is deze digitaal aan te vragen. Deze producten zijn aan te vragen met uw DigiD gegevens.

Heeft u geen DigiD of ondervindt u problemen met de digitale aanvraag? Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum op telefoonnummer 0172-522522. Door alle maatregelen is de wachttijd aan de telefoon bij het klantcontactcentrum mogelijk langer dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Goed om te weten

  • U vraagt dit uittreksel aan in de gemeente waar u staat ingeschreven.
  • Er zijn meerdere soorten uittreksels van de BRP. Hierop staan verschillende gegevens. Daarom is het belangrijk dat u goed aangeeft waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Dan maken wij een uittreksel waarop de juiste gegevens op staan.
  • Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel Burgerlijke Stand aan.
  • Het uittreksel basisregistratie personen (BRP) heette vroeger uittreksel gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Een afspraak

Wilt u uw aanvraag aan de balie van het klantcontactcentrum doen? Vergeet dan niet het volgende mee te nemen en een afspraak te maken.

  • Uw identiteitsbewijs.
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een kopie van het identiteitsbewijs van diegene mee.

Bezoekadres klantcontactcentrum

Julianastraat 6
2411CV Bodegraven

Kosten

  • Uittreksel BRP: € 9,15