Tweede paspoort

Reist u om zakelijke redenen vaak naar landen waarvoor u een visum moet aanvragen? Of reist u naar landen die met elkaar in conflict zijn? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U moet wel kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt.

Goed om te weten

  • U moet kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt voor uw beroep. Dit kan met bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of een uitnodiging van buitenlandse bedrijven.
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Een tweede paspoort is 2 jarig geldig

Spoedaanvraag

Hebt u uw paspoort snel nodig? U kunt een spoedaanvraag doen. Meestal kunt u dan uw paspoort de volgende werkdag ophalen.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Bij het klantcontactcentrum kunt u een verklaring van vermissing invullen. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Vindt u alsnog uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente. Het paspoort is niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die in uw bezit zijn. Ook als deze niet meer geldig zijn.
  • Bewijzen dat u een tweede paspoort nodig hebt. Bijvoorbeeld een verklaring van uw werkgever, uittreksel van de Kamer van Koophandel, zakelijke contracten of uitnodigingen van buitenlandse bedrijven.
  • U dient direct af te rekenen, dus zorg dat u voldoende geld bij u heeft of op u rekening heeft staan als u het bedrag per pin voldoet.

  • Een pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen.
     

Tip: In het klantcontactcentrum staat een pasfotoautomaat. Een setje van vijf pasfoto's kost €6,- wat u contant dient te voldoen. Let op: de automaat geeft geen wisselgeld! De pasfotoautomaat is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar.


Wilt u in het kcc foto's laten maken? Zorg ervoor dat u ruim voor uw afspraak aanwezig bent en maak de foto's vóórdat u uw volgnummerbonnetje pakt.

Uw document afhalen

Uw rijbewijs, ID-kaart of paspoort ligt 5 werkdagen na aanvraag klaar. U kunt het aangevraagde document afhalen bij de informatiebalie in het klantcontactcentrum aan de Julianastraat 6 in Bodegraven. Deze is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Vergeet niet uw afhaalbewijs mee te nemen!

Kosten

Product Prijs
Tweede paspoort € 71,35
Extra kosten voor spoedaanvraag € 48,60