Samen aan de slag

Een zwerfvuilactie organiseren of beter leren recyclen? Maak uw straat zelf mooier en gezelliger. De gemeente kan vaak helpen.

Nee-Ja/Nee-Nee sticker

Sticker ophalen

Wilt u geen ongeadresseerde huis-aan-huisbladen of reclame ontvangen? Met een sticker op uw brievenbus kunt u dat regelen.De sticker kunt u ophalen bij de balie in het gemeentehuis. U hoeft geen afspraak te maken voor het ophalen van de sticker.

Locatie
Raadhuisplein 1,
2411 BD Bodegraven

Goed om te weten 

  • Met een Nee-Ja sticker ontvangt u geen ongeadresseerde reclame. U ontvangt wel huis-aan-huisbladen.
  • Met een Nee-Nee sticker ontvangt u geen ongeadresseerde reclame . U ontvangt ook geen huis-aan-huisbladen.

Folders afkomstig van de Nederlandse overheid worden altijd bezorgd.

Zwerfafval

Wist u dat er 36 extra zwerfafvalluikjes in onze gemeente zijn aangebracht? Dat zijn luikjes in de reguliere afvalcontainers, die u als openbare prullenbak kunt gebruiken. In totaal zijn er nu meer dan 50 containers in de gemeente waar mensen hun (zwerf)afval in kunnen weggooien. Verzamelt u vaker zwerfafval? Vraag dan een afvalknijper bij de gemeente. Heeft u veel zwerfafval verzameld? Dat halen we bij u thuis op. Meld u aan bij Karin Aartman, via 0172 522 522 of info@bodegraven-reeuwijk.nl. Wij doen mee! U toch ook?

Zwerfafval langs provinciale- en rijkswegen

Heeft u zwerfafval gezien langs een provincialeweg of op de snelweg, op- en afrit? Dit is de verantwoordelijkheid van de Provincie of Rijkswaterstaat. U kunt op twee manieren een melding doen. Meld het zwerfafval telefonisch via 070-4416622. Meld het zwerfafval via de website van de provincieexterne-link-icoon.

Zwerfafval langs de snelweg en bij op en afritten kunt u melden bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Geef daarbij duidelijk aan welke verzorgingsplaats/rijksweg/fietspad het betreft. Gaat het over een snelweg? Vermeld dan ook het A-nummer, hectometerpaal en rijrichting.

Afvalvrije school

Hoe kunnen we de afvalberg verkleinen? Hoe gaan we slim om met waardevolle grondstoffen? Hoe voorkomen we zwerfafval? En waarom is dat zo belangrijk? Maarten Milieu gaat elk jaar weer met nieuwe scholieren aan de slag. Zo leren kinderen op een actieve manier over Van Afval Naar Grondstof. En geven basisscholen schooneducatie op een slimme en originele wijze vorm. Bekijk de website van Cyclusexterne-link-icoon voor meer informatie.