Gladheidbestrijding

Bij gladheid en dreigende gladheid wordt in de gemeente gestrooid volgens het gladheidbestrijdingsplan.

Goed om te weten

Wanneer wordt er gestrooid?

In onze gemeente wordt er preventief gestrooid dat betekent dat wij voordat het glad wordt strooien. Om te bepalen wanneer we gaan strooien gebruiken wij de weersvoorspelling van Meteodienst. Daarnaast maken wij gebruik van meldingen door politie, aannemer(s), en burgers.

Waar wordt er gestrooid?

Bij gladheid worden de hoofdwegen als eerste gestrooid. Daarna daarna zijn de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties (zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen enz.) aan de beurt. Klik op onderstaande afbeelding voor een overzicht van de strooiroutes die wij rijden.

 

Zoutkisten

Op verschillende plekken (bijvoorbeeld bruggen en verzorgingstehuizen) in de gemeente staan kisten met strooimiddel. Inwoners kunnen hier gebruik van maken om op de plekken rondom de kisten extra te strooien. Kijk op de kaart voor de locaties van de zoutkisten. 

Strooizout

Als inwoners van onze gemeente kunt u tijdens openingstijden een zak strooizout (5kg) ophalen bij het afvalbrengstation op de Driewerf in Bodegraven (1 zak per huishouden).

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreide informatie over de gladheidbestrijding in onze gemeente in bijgaand gladheidbestrijdingsplan.

pdf Gladheidsbestrijdingsplan 2019-2020 (PDF, 12.61 MB)