Gladheidbestrijding

Bij gladheid en dreigende gladheid wordt in de gemeente gestrooid volgens het gladheidbestrijdingsplan.

Goed om te weten

Wanneer wordt er gestrooid?

In onze gemeente wordt er preventief gestrooid. Dat betekent dat wij strooien voordat het glad wordt. Om te bepalen wanneer we gaan strooien, gebruiken wij de weersvoorspelling van Meteodienst. Daarnaast maken wij gebruik van meldingen door politie, aannemer(s) en burgers.

Let op: Het effect van strooizout is het grootst als de temperatuur rond het vriespunt ligt. Als de dagtemperatuur lager is dan -4 graden Celsius, heeft strooizout geen uitwerking meer.

Waar wordt er gestrooid?

Bij gladheid worden de hoofdwegen als eerste gestrooid. Daarna daarna zijn de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties (zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen enz.) aan de beurt. Op onderstaande kaart ziet u een overzicht van de strooiroutes die wij rijden.

Zoutkisten

Op verschillende strategische plekken in de gemeente, zoals bij bruggen, staan kisten met strooimiddel. Inwoners kunnen hier gebruik van maken om op de plekken rondom de kisten extra te strooien. Kijk op de kaart voor de locaties van de zoutkisten. 

 

Strooizout

Als inwoners van onze gemeente kunt u tijdens openingstijden een gratis emmer strooizout (7,5kg) ophalen bij de milieustraat op de Driewerf in Bodegraven (1 emmer per huishouden).

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreide informatie over de gladheidbestrijding in onze gemeente in bijgaand gladheidbestrijdingsplan.

pdf Gladheidbestrijdingsplan 2020-2021 (PDF, 402.96 KB)