Zwerfafvalchallenge woensdag 22 augustus 2018

Publicatiedatum: 
15 aug 2018
Ben je (of ken je iemand) tussen de 6 en 14 jaar en wil je graag meehelpen het strand schoon te krijgen, een ijsje eten en een feestje bouwen in het zwembad? Meld je dan aan voor de zwerfafvalchallenge op woensdag 22 augustus van 13:30 uur tot 17:30 uur!

Burgerinitiatief Reeuwijk organiseert in samenwerking met Landal De Reeuwijkse Plassen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op woensdag 22 augustus 2018 de eerste Zwerfafvalchallenge voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

De kinderen gaan samen met hun ouder(s) en dorpsschoonmaker Henri van Heffen proberen zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Het startsein voor deze dag wordt gegeven door wethouder natuur Robèrt Smits en Bollo de Beer (mascotte van Landal).

Gratis ijs en Poolparty

In ruil voor de volle afvalzak krijgen de kinderen een tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Mercato, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot de Poolparty, een groot waterspektakel met DJ, die aansluitend door Landal Reeuwijkse Plassen wordt georganiseerd.

Datum en locatie

Vanaf 13.30 uur verzamelen we bij het centrale gebouw van Landal De Reeuwijkse Plassen en krijgen alle deelnemers een afvalzak, een grijper/prikker, handschoenen en een veiligheidshesje. Iedere volle zak zwerfafval kan vervolgens worden ingeleverd bij de receptie van Landal. Aan het eind van challenge worden alle ingezamelde blikjes, zakjes, flesjes etc. gewogen door de dorpsschoonmaker, zodat de kinderen exact weten hoeveel afval er dankzij hun niet is beland in de natuur.

Programma


13.30 uur aankomst deelnemers bij Landal De Reeuwijkse Plassen

14.00 uur start Zwerfafvalchallenge

15.00 uur inleveren zwerfafval + wegen + ijsje eten

15.30 uur start Poolparty met DJ in zwembad bij Landal De Reeuwijkse Plassen

17.30 uur einde Poolparty

Aanmelden

Dus ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je graag meehelpen het strand schoon te krijgen, een ijsje eten en een feestje bouwen in het zwembad? Meld je dan aan via reeuwijkseplassen@landal.nl en vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen!

Bewust over zwerfafval

De hoeveelheid zwerfafval neemt steeds meer toe. Zeker tijdens de mooie zomerdagen, wanneer iedereen geniet van het warme weer en iedereen de stranden en het water opzoekt, blijft er regelmatig afval liggen.

Met de Zwerfafvalchallenge willen de organisatoren de kinderen spelenderwijs bewust maken over de gevolgen van zwerfafval. Wist je bijvoorbeeld dat een blikje 50 jaar blijft liggen, een plastic flesje nooit meer verdwijnt en zelfs een bananenschil er nog een jaar over doet voordat deze volledig is verteert?

Meer informatie? Kijk dan op www.zwerfafvalchallenge.nl