Zwerfafval: weg ermee!

Publicatiedatum: 
22 sep 2021
Op 18 september was het World Clean Up Day. Een mooie gelegenheid om mee te doen met de Zwerfafvalchallenge. Veel mensen hebben extra aandacht gehad voor het opruimen van zwerfafval. Kent u ook de zwerfafvalluikjes, waar u altijd zwerfafval in kunt achterlaten?

Zwerfafvalchallenge

Op 18 september was het World Clean Up Day. Een mooie gelegenheid om mee te doen met de Zwerfafvalchallenge. Veel mensen hebben extra aandacht gehad voor het opruimen van zwerfafval. Zo maakte een enthousiaste groep kinderen van de Beatrixschool de omgeving van school weer vrij van zwerfvuil. En het IKC Werelweijde ging met de BSO en met de groepen 7 en 8 de Zwerfafvalchallenge aan en trok de wijk in met grijpers en emmers.

Zwerfafvalluikjes

Ook u kunt meehelpen. Niet alleen op World Clean Up Day, maar gewoon, wanneer het u uitkomt. Wist u dat er 36 extra zwerfafvalluikjes in onze gemeente zijn aangebracht? Dat zijn luikjes in de reguliere afvalcontainers, die u als openbare prullenbak kunt gebruiken. In totaal zijn er nu meer dan 50 containers in de gemeente waar mensen hun (zwerf)afval in kunnen weggooien. Verzamelt u vaker zwerfafval? Vraag dan een afvalknijper bij de gemeente. Heeft u veel zwerfafval verzameld? Dat halen we bij u thuis op. Meld u aan bij Karin Aartman, via 0172 522 522 of info@bodegraven-reeuwijk.nl. Wij doen mee! U toch ook?