Zaterdag 2 november: gratis controle en reparatie fietsverlichting

24 okt 2019
Nu het langer donker is, is het extra belangrijk dat de verlichting op je fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht en goede reflectoren op de fiets is gevaarlijk en het laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van maar liefst € 55,00 voor krijgen.

Daarom kun je op zaterdag 2 november gratis terecht bij alle rijwielhandelaren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om je fietsverlichting te laten controleren en repareren. Alleen de materialen dien je te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. Daarbij geven de rijwieljandelaren in de week van maandag 4 november tot en met zaterdag 9 november 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.

Deelnemende rijwielhandelaren

Tijdens de actiedag en –week kunt u gratis terecht bij:

Fietspad Tweewielers, Noordstraat 34, Bodegraven

Veelenturf Tweewielers, Oud Bodegraafseweg 14, Bodegraven

Janwillem Bodegraven, Kerkstraat 53, Bodegraven

Bike Totaal Nomen Tweewielers, Raadhuisweg 29-31, Reeuwijk

Ook op de basisscholen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt aandacht besteed aan het belang van goed werkende fietsverlichting en van de juiste reflectiematerialen op de fiets.

De fietsverlichtingsactie in Bodegraven-Reeuwijk is onderdeel van een regionale campagne fietsverlichting. Meer informatie over de regionale campagne en over fietsverlichting en reflectiematerialen vindt u op website van de fietsersbond Alphen aan den Rijn en omgeving www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn