Zaterdag 10 november: gratis controle en reparatie fietsverlichting

8 nov 2018
Nu het langer donker is, is het extra belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht en goede reflectoren op de fiets is gevaarlijk en het laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van maar liefst € 55, voor krijgen.

Daarom kunt u op zaterdag 10 november gratis terecht bij alle rijwielhandelaren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om uw fietsverlichting te laten controleren en repareren. Alleen de materialen dient u te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. Daarbij geven de rijwieljandelaren in de week van maandag 12 november tot en met zaterdag 17 november 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.

Deelnemende rijwielhandelaren

Tijdens de actiedag en –week kunt u gratis terecht bij:

Fietspad Tweewielers, Noordstraat 34, Bodegraven

Veelenturf Tweewielers, Oud Bodegraafseweg 14, Bodegraven

Janwillem Bodegraven, Kerkstraat 53, Bodegraven

Bike Totaal Nomen Tweewielers, Raadhuisweg 29-31, Reeuwijk

Controleren en informeren

Ook de BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) besteden extra aandacht aan fietsverlichting. Fietsers zonder (goedwerkende) verlichting worden door hen staande gehouden en gevraagd de fietsverlichting te repareren. Ook wordt op de basisscholen in Bodegraven-Reeuwijk aandacht besteed aan het belang van goedwerkende fietsverlichting en de juiste reflectiematerialen op de fiets.

De fietsverlichtingsactie in Bodegraven-Reeuwijk is onderdeel van een regionale campagne fietsverlichting. Meer informatie over de regionale campagne en over fietsverlichting en reflectiematerialen vindt u op website van de fietsersbond Alphen aan den Rijn en omgeving www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn