Wijkbijeenkomst project energiezuinige woningen in Reeuwijk-Brug

Publicatiedatum: 
4 nov 2019
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en het Dorpsteam Reeuwijk-Brug zijn een project gestart om bewoners te helpen de eigen woningen energiezuiniger te maken. Op 7 november vindt om 19:30 uur een wijkbijeenkomst plaats in het Huis van Alles. Dan lichten experts van het Duurzaam Bouwloket de resultaten van de 1e fase van het project toe. Van een aantal veel voorkomende woningtypes in Reeuwijk-Brug worden de energiebesparingsmaatregelen gepresenteerd om eigenaren op weg te helpen met verduurzamen. Voor de meest effectieve maatregelen wordt er ook een aantrekkelijk inkoopaanbod gepresenteerd.

Waarom uw woning verduurzamen?

Energiebesparende maatregelen, zoals isolatie en dubbelglas, zijn financieel aantrekkelijk. Ze verdienen zich altijd terug en verlagen uw energierekening. Steeds meer mensen gaan aan de slag met energiebesparing, maar het is soms lastig om te bepalen hoe u het best kunt beginnen. Het project energiezuinige woningen in Reeuwijk-Brug wordt uitgevoerd om inwoners te helpen om maatregelen te treffen die bij de woning passen. Dit doen we met behulp van energieadviezen door onafhankelijke experts en een gezamenlijke inkoopactie.

Energieadviezen en collectieve inkoopactie

Het project is gestart met het verloten van gratis energieadviezen in Reeuwijk-Brug West. Voor de meest voorkomende woningtypen in Reeuwijk-Brug West is één woning geselecteerd die onder de loep is genomen door een expert van het Duurzaam Bouwloket. Voor deze ‘voorbeeldwoning’ is een energieadvies opgesteld dat voor iedere woningeigenaar met eenzelfde soort woning interessant is. In het advies staan de energiebesparingsmogelijkheden inclusief de terugverdientijden.

Informatieavond

Graag vertellen wij u meer over de resultaten van de energieadviezen en de energiebesparingsmogelijkheden tijdens een informatieavond op 7 november om 19:30 uur in het Huis van Alles, Van Staveren straat 39 in Reeuwijk. Daarnaast wordt het gezamenlijke inkoopaanbod gepresenteerd. U kunt zich op de avond zelf inschrijven voor dit aanbod, maar ook nog na de informatieavond.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de informatieavond? Meld u zich dan aan door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of te bellen naar 072-7433956.

Vragen?

Heeft u voor die tijd al vragen over energiebesparingsmaatregelen en financieringsmogelijkheden? Dan kunt u altijd bellen of mailen naar het Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies  via 072-7433956 / info@duurzaambouwloket.nl of kijk op de website www.duurzaambouwloket.nl