Wethouder Smits geeft startsein project Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ op Beatrixschool in Bodegraven

9 mrt 2020
Wethouder R. Smits gaf op donderdag 5 maart jl. het startsein voor het project Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ op Beatrixschool in Bodegraven. Het project Southwick House ‘Levende Geschiedenis’ wil kinderen uit groep 8 bekend maken met de Tweede Wereld oorlog en de bevrijding, zodat de geschiedenis hierover levend blijft.
startsein_southwick

Bij de Beatrixschool kwam een authentiek WOII voertuig langs, gevolgd door een (interactief) programma gericht op ‘DE BEVRIJDING’. Door middel van beeld- en geluidsopnames werd het verhaal van de oorlog en de bevrijding verteld.

Alle 16 basisscholen uit onze gemeente mogen -als zij willen- inschrijven met groep 8 voor dit project. Interesse? Neem dan contact op met de gemeente.