Werkzaamheden spoorwegovergang Goudseweg

Publicatiedatum: 
7 okt 2021
Er wordt al gewerkt aan de spoorwegovergang bij de Goudseweg in Bodegraven. Om vanaf eind dit jaar extra treinen te laten rijden op de spoorverbinding Leiden-Utrecht, worden de oversteekplaatsen aangepast en het auto- en fietsverkeer meer van elkaar gescheiden. Er komen omleidingen om het verkeer goed te laten passeren.

In de twee weken voorafgaand aan de afsluiting van de Goudseweg, werkt de aannemer alvast aan beide kanten van de Spoorlaan en Goudseweg. Zij doet dit met assistentie van verkeersregelaars. Alle bewegingen voor auto’s, fietsers en voetgangers blijven in deze twee weken mogelijk.

Omleiding

Vanaf zaterdag 16 oktober 07.00 uur geldt er een omleiding voor het autoverkeer. Doorgaande automobilisten worden met borden, buiten het centrum om, omgeleid. Bestemmingsverkeer volgt de route via de Vrije Nesse en de spoorwegovergang Oud Bodegraafseweg. Ook de Burgemeester Le Coultrestraat, de Spoorlaan en Emmakade worden voor de veiligheid bij de spoorwegovergang afgesloten voor doorgaand verkeer. Op zondag 17 oktober wordt er niet gewerkt, maar blijft de ingestelde omleiding voor autoverkeer van kracht.

Herfstvakantie

De herfstvakantie, van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober, wordt gebruikt voor werkzaamheden in de directe nabijheid van het spoor. Dit brengt geluidsoverlast met zich mee. Dit proberen we natuurlijk zo veel mogelijk te beperken, maar enig hinder is helaas niet te voorkomen.

Tot en met zondag 17 oktober kunnen fietsers en voetgangers gebruik blijven maken van de spoorwegovergang. Daarna steken ze over bij het station.

Op vrijdag 22 oktober, zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober rijden er geen treinen. Dan werkt de aannemer van ProRail 24 uur per dag aan het spoor. Op zondag 24 oktober krijgen de rijbanen en fietspaden nieuw asfalt.

Vanaf maandagochtend 25 oktober, rond 6.00 uur, is de spoorwegovergang weer open voor al het verkeer.

In het kort

  • Tot 15 okt: beperkte hinder voor verkeer
  • 16-24 okt: omleiding autoverkeer (doorgaand verkeer om het dorp heen en bestemmingsverkeer over Vrije Nesse / Oud Bodegraafseweg)
  • 18-24 okt: omleiding fietsers en voetgangers over het station
  • 22-24 okt: geen treinverkeer
  • Vanaf 25 okt: open voor alle verkeer

Vind alle achtergrondinformatie, met tekeningen van de omleidingsroutes, op Spoorwegovergang | Gemeente Bodegraven-Reeuwijk