Werk Korte Waarder start: doorgaand verkeer moet omrijden

Publicatiedatum: 
15 aug 2019
De herinrichting van de Korte Waarder (vanaf het spoor tot basisschool De Brug) in Nieuwerbrug aan den Rijn begint op 19 augustus en is naar verwachting op 4 oktober klaar. Tijdens het werk worden de weg en/of het trottoir deels of geheel afgesloten. Doorgaand verkeer uit de omliggende dorpen moet vanaf 29 augustus een aantal weken omrijden via Bodegraven. De omleidingen worden uiteraard ook ter plekke aangegeven. Hulpdiensten, aanwonenden, mindervaliden, fietsers en voetgangers houden vrije doorgang.

Ontworpen samen met bewoners en WIN

Het werk aan de Korte Waarder is de eerste stap in de herinrichting van Nieuwerbrug volgens een dorpsvisie, opgesteld samen met inwoners en de WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug). De visie gaat over de hoognodige verbetering van de verkeersveiligheid, het tegengaan van verloedering (kwaliteitsimpuls), behoud van dorpskarakter en -samenhang en de aanpak van sluip- en vrachtverkeer door het dorp.

Workshop 'De dode hoek is dichtbij'

Om schoolkinderen en hun ouders extra alert te maken op de dode hoek in de spiegels van een vrachtwagen, organiseerde uitvoerder De Kuiper Infrabouw op 18 juli een workshop bij basisschool De Brug. De werkzaamheden die bij de school staan gepland brengen zwaar verkeer én daarbij horende risico's met zich mee. Een instructeur liet zien waar die dode hoek precies zit.

Meer weten?

Onder projecten leest u meer over de herinrichting van Nieuwerbrug en kunt u ook de omleidingsroutes voor de Korte Waarder bekijken.