Werk aan de Goudseweg

Publicatiedatum: 
16 okt 2020
De borden, huis-aan-huis verspreide brieven bij aanwonende Bodegravers en de voorbereidende werkzaamheden kondigden het al aan: van maandag 19 tot en met maandag 26 oktober is de Goudseweg in Bodegraven afgesloten tussen de spoorwegovergang en de rotonde bij de N11. Er komt stiller asfalt en nieuwe stoplichten.

“Dit heeft veel impact op het dorp, daar ben ik me erg van bewust,” vertelt wethouder Kees Oskam. “We hebben er bewust voor gekozen om dit in de herfstvakantie te plannen. Dan is er minder verkeer op de weg en de scholen zijn dicht. We willen de werkzaamheden zo veilig en zo snel mogelijk uit kunnen voeren. Er is ongetwijfeld overlast, maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Zo gaan we alleen overdag frezen. Dat geeft nogal wat geluid en daarom willen we dat niet in de nachtelijke uren plaats laten vinden. We hebben echt kritisch naar de planning gekeken.”

Fietsers

Automobilisten moeten omrijden, maar doorgaand fietsverkeer blijft gewoon mogelijk over de parallelweg, het fietspad en de Emmakade. Het fietsend oversteken van de Goudseweg kan echter alleen bij het spoor en bij de Europaweg. De kruisingen bij de Vrije Nesse en bij de Broekveldselaan zijn dicht, ook voor fietsers.

Bereikbaarheid

Het verkeer wordt omgeleid via de N11 en de Europaweg. Bij de Goudseweg zijn er verkeersregelaars om bewoners en bezoekers te informeren, te begeleiden en te adviseren.

Bekijk de omleidingsroutes.

Extra hinder op de N11

Van vrijdagavond 23 oktober 20:00 uur tot zaterdagmiddag 24 oktober 14:00 uur sluit Rijkswaterstaat de N11 in beide richtingen af, tussen Alphen aan den Rijn en de aansluiting op de A12. Verkeer vanuit Reeuwijk of A12, rijdt Bodegraven in vanaf de afslag Reeuwijk via de Europaweg en de Broekveldselaan. Tussen Bodegraven naar Alphen aan den Rijn rijd je het best over de Dammekant en de Steekterweg. Vanuit Reeuwijk naar Alphen aan den Rijn en terug is de handigste route over de A12 en de N207, langs de Gouwe.