Weekendafsluiting Burgemeester Crolesbrug

Publicatiedatum: 
29 mrt 2019
De Burgemeester Crolesbrug is afgesloten van zaterdag 13 april 5.00 uur tot maandag 15 april 5.00 uur voor alle weg- en vaarverkeer. Dit geldt ook voor de nachten van maandag 15 april t/m donderdag 18 april van 22.00 uur tot 5.00 uur de volgende ochtend. Autoverkeer wordt omgeleid via de Broekvelderbrug.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Broekvelderbrug. Aan de Noordzijde van de Oude Rijn loopt de omleiding via de Burgemeester Kremerweg en aan de Zuidzijde via de N11 en Broekveldselaan. Fietsers en voetgangers kunnen in het weekend tussen 9.00 en 18.00 uur gebruik maken van een pontje en buiten deze tijden van de centrumbrug. Tijdens de omleidingsperiode wordt de Broekvelderbrug niet bediend voor de scheepvaart, zodat hulpdiensten altijd gebruik kunnen maken van deze brug.

Vervangen opleggingen

Sinds het najaar van 2018 voert de provincie Zuid-Holland in een aantal stappen groot onderhoud uit aan de Burgemeester Crolesbrug. TIjdens de afsluitingen in april worden de opleggingen van de brug vervangen. Dit zijn de steunpunten van de brugklep. Deze werkzaamheden konden niet eerder worden uitgevoerd, omdat hiervoor een hogere buitentemperatuur nodig is. Na afronding hiervan is het groot onderhoud van de Burgemeester Crolesbrug klaar.