Week van de Duurzaamheid

Publicatiedatum: 
11 sep 2020
Wilt u meer weten over aardgasvrij? Uw woning verduurzamen? Elektriciteit van zonnepanelen uit de buurt? Of lekkere smoothies proeven? Meld u dan aan voor een webinar of activiteit in de Week van de Duurzaamheid van 5 t/m 10 oktober.

Op 10 oktober is het de dag van de duurzaamheid. Daarom organiseert de gemeente samen met andere partijen in de week van 5 t/m 10 oktober de Week van de Duurzaamheid. Met elke dag een (online) activiteit op de agenda. We doen dit voornamelijk digitaal vanwege de coronamaatregelen. Hieronder vindt u in een overzicht van de activiteiten in de Week van de Duurzaamheid. Onder dit overzicht vindt u per workshop een uitgebreide toelichting en de mogelijkheid om u aan te melden.

Agenda Week van de Duurzaamheid
 

Activiteit Datum & tijd Locatie Aanbieder Aanmelden

Webinar ‘Aardgasvrij Bodegraven- Reeuwijk’

5 oktober

(19:30 – 20:30)

Online Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Meld u aan
Webinar ‘Duurzame Opwek van Elektriciteit’ 6 oktober (19:00 – 20:00) Online Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk Meld u aan
Webinar ‘luchtkwaliteitsmetingen Bodegraven-Reeuwijk’ 6 oktober (20.30-21.30) Online Omgevingsdienst Midden-Holland Meld u aan
Webinar ‘Aftrap collectief isoleren’ in Broekvelden en Dronenwijk 7 oktober (19:30 – 20:30) Online Duurzaamheidscentrale & Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Meld u aan
Webinar ‘Hoe krijg ik een comfortabel en energiezuinig huis?’ 8 oktober (19:30 – 20:30) Online Duurzaam Bouwloket Meld u aan
Smoothies en stenen ruilen

10 oktober

(11.00-14.00)
Hortus Populus Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.
Stem voor  de Kinderklimaattop 5 – 10 oktober Online Gemeente, ODMH en alle deelnemende basisscholen Stemmen kan hier vanaf 5 oktober!

 

 

Online bijeenkomst ‘Aardgasvrij Bodegraven-Reeuwijk’ – 5 oktober (19:30 – 20:30)

Volgens de afspraken in het Klimaatakkoord zijn alle gemeenten in Nederland in 2050 aardgasvrij. Daarom gaat ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nu aan de slag met het opstellen van de Transitievisie Warmte. We nemen u mee in wat het opstellen van de Transitievisie Warmte (TVW) betekent, en welke keuzes er gemaakt moeten worden. We horen graag uw ideeën en vragen over deze keuzes. Ook is er ruimte om vragen te stellen over dit traject. 

Volgens de afspraken in het Klimaatakkoord zijn alle gemeenten in Nederland in 2050 aardgasvrij. Daarom gaat ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nu aan de slag met het opstellen van de Transitievisie Warmte. We nemen u mee in wat het opstellen van de Transitievisie Warmte (TVW) betekent, en welke keuzes er gemaakt moeten worden. We horen graag uw ideeën en vragen over deze keuzes. Ook is er ruimte om vragen te stellen over dit traject. 

 

Webinar ‘Duurzame opwek van elektriciteit’ – 6 oktober (19:00 – 20.00)

Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk zet zich in voor een duurzame toekomst. Samen met de bewoners van onze gemeente wil deze coöperatie voordelige, lokaal opgewekte en duurzame energie aanbieden. In dit webinar legt de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk u graag uit hoe dit werkt, wat het u oplevert en hoe u hieraan mee kunt doen. 

Webinar ‘luchtkwaliteitsmetingen Bodegraven-Reeuwijk’ – 6 oktober (20.30-21.30)

Een webinar over de resultaten van het luchtmeetproject ‘Bodegraven-Reeuwijk meet!’. De ODMH laat de resultaten in grote lijnen laten zien van de afgelopen periode. We delen ervaringen gezien vanuit bewoners. Ook vertellen we meer over een interessante pilot en kunt u uiteraard uw vragen stellen! 

Webinar ‘Aftrap collectief isoleren in Broekvelden en Dronenwijk’ – 7 oktober (19.30-20.30)

Energie besparen is goed voor het milieu én voor de portemonnee. We helpen u graag op weg bij het verduurzamen van uw woning en het besparen van energie. Daarom biedt de Duurzaamheidcentrale, in opdracht van de gemeente, een collectief inkooptraject van isolatiemaatregelen aan in de wijken Broekvelden en Dronenwijk in Bodegraven. Dit webinar is het startschot van de wijkaanpak. De Duurzaamheidcentrale vertelt u meer over de inkooprondes en over de nieuwe bezoekersruimte in de wijk over isoleren, ventileren en zonne-energie. 

Let op: dit webinar is voor inwoners van Broekvelden en Dronenwijk.

Webinar ‘Hoe krijg ik een comfortabel en energiezuinig huis?’ – 8 oktober (19.30-20.30)

Het Duurzaam Bouwloket verzorgt op 8 oktober een webinar ‘Hoe krijg ik een comfortabel en energiezuinig huis? Daarin maken zij u aan de hand van tastbare voorbeelden wegwijs in de vele keuzes die u kan maken bij het duurzamer maken van uw woning. Van simpele maatregelen tot grote isolatieprojecten. 

Smoothies proeven en stenen ruilen bij Hortus Populus – 10 oktober (11.00-14.00)

Bij de Hortus Populus biedt Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk u de kans om allerlei biologische smoothies te proeven en mee te doen aan onze Steenbreek-actie. Daar kunt u een steen uit uw tuin gratis inruilen voor zaadjes en plantjes. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Uiteraard worden alle richtlijnen in verband met corona in acht gehouden.

Stem vanaf 5 oktober op de Publieksprijs voor de Kinderklimaattop

Op 14 oktober werken kinderen in Bodegraven-Reeuwijk aan een Kinderklimaattop met als thema duurzaam vervoer. Kinderen van groep 7 en 8 van een aantal bassischolen werken aan de prijsvraag ‘Bedenk een plan om op een klimaatvriendelijkere en duurzamere manier naar school/werk te gaan’. De kinderen maken een filmpje van hun ideeën en u kunt tijdens de week van de duurzaamheid uw stem uitbrengen voor de publieksprijs voor het beste idee. Stemmen kan vanaf 5 oktober. Benieuwd naar de inzendingen? Kijk op deze pagina.