We doen mee met het NK Tegelwippen!

Publicatiedatum: 
7 apr 2021
Het NK Tegelwippen staat voor de deur! En dat gaat dit jaar niet zomaar voorbij. Bodegraven-Reeuwijk gaat namelijk vanaf deze week de strijd aan met gemeente Woerden. De uitdaging: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en vindt plaats in ruim zestig gemeenten. Met een gezonde dosis rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar nog belangrijker: wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatbestendig.

Wint Bodegraven-Reeuwijk de Gouden Tegel?

De gemeente die in Nederland de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een nationale vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Helpt u mee? Meld u aan!

Hoe het werkt? Heel simpel:

  • Maak een foto van de tegels in uw tuin
  • Wip uw tegels en vervang ze voor groen
  • Maak een foto van het groen en upload uw foto op www.nk-tegelwippen.nl/meedoen.

In de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld op uw stoep, mag u niet zomaar tegels wippen. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden. Wilt u hier meer over weten of heeft u meer ideeën? Neem dan contact op met de gemeente via klimaatbestendig@bodegraven-reeuwijk.nl.

Alle tegels die u vanaf 30 maart heeft gewipt, kunt u aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Bodegraven-Reeuwijk. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021.