Vorst hindert herstelwerkzaamheden

Publicatiedatum: 
21 jan 2019
Door de vorst laten meldingen voor herstelwerkzaamheden aan de stoep of de weg iets langer op zich wachten dan normaal. Voorkom ook dat uw GFT-afval vastvriest aan uw GFT-bak. Lees in dit bericht hoe precies.

Vanwege de vorst kan de aannemer niet alle herstelwerkzaamheden aan de stoep of de weg die gemeld worden uitvoeren. Het gaat om werkzaamheden zoals het verhelpen van verzakkingen in de weg, de stoep en omgereden paaltjes. Zodra de vorstperiode voorbij is worden deze werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd.

Bij meldingen van een gevaarlijke situatie wordt het gebied tijdelijk afgezet. Deze melding(en) worden na de vorstperiode als eerste hersteld.

Vastgevroren GFT-afval

Vanwege de kou kan het voorkomen dat het afval vast blijft zitten in uw container. Hieronder een aantal tips om dit te kunnen voorkomen.

  • Zet de container de nacht voor het ledigen in een schuur of garage (of op een zo beschut mogelijke plaats)
  • Doe een krant of nog beter twee eierdoosjes onderin
  • Gebruik een GFT-zak in de container

Heeft u geen ruimte in de GFT-bak meer? Overleg met uw buren of u misschien daar nog iets kwijt kunt of lever het in bij het afvalbrengstation. Zit uw GFT-afvalbak standaard vol? Dan kunt u bij Cyclus een tweede GFT-container aanvragen.