Voorlopige uitslag Europese verkiezingen Bodegraven-Reeuwijk

Publicatiedatum: 
26 mei 2019
De voorlopige uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement is bekend. In totaal zijn op 23 mei 12.794 stemmen uitgebracht in Bodegraven-Reeuwijk, bij een opkomstpercentage van 48,7 procent.

Winnaar in Bodegraven-Reeuwijk is het CDA, met bijna 20 procent van de stemmen. Kort daarop volgen CU/SGP (17,9 procent) en VVD (17,3 procent). Daarmee is de top drie gelijk aan die van vijf jaar geleden.

Opkomst

Het opkomstpercentage van 48,7 procent in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is hoger dan bij de laatste twee Europese verkiezingen. Toen wist respectievelijk 45,9 procent (2014) en 43,2 procent (2009) van de lokale kiezers de stembus te vinden. 

Bekijk het uitgebreide overzicht van de uitslagen en opkomst 

Vuurwerkenquête

Tijdens de Europese verkiezingen was het voor kiezers in Bodegraven-Reeuwijk ook mogelijk om deel te nemen aan een enquête over vuurwerk. Inwoners hebben hieraan in groten getale gehoor gegeven. De uitkomsten van de enquête worden woensdag 29 mei bekendgemaakt. Ze worden vervolgens besproken door de gemeenteraad en dragen bij aan eventuele besluitvorming over dit onderwerp.