Volgende stap in herontwikkeling Bunniklocatie

Publicatiedatum: 
19 mrt 2019
De herontwikkeling van de voormalige Bunniklocatie aan de Weijpoort in Nieuwerbrug is een stap dichterbij. Na de verhuizing van de Bunnik/Van Doorn Groep en de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan kan het terrein getransformeerd worden in een aantrekkelijke woningbouwlocatie.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van Ruimtelijke Ordening: “Gezien het uiterst complexe en langdurige traject dat moest worden doorlopen, zijn wij buitengewoon tevreden. De herontwikkeling van deze locatie zal de uitstraling en leefbaarheid van Nieuwerbrug sterk verbeteren.”

De komende periode krijgt de herontwikkeling verder vorm. De resterende bedrijfsopstallen worden gesloopt, een inrichtingsplan wordt opgesteld, er volgt een ontwerp voor de openbare ruimte en de verkaveling vindt plaats.

Duurzame ontwikkeling

Naast een verbetering van de beeldkwaliteit zorgt de herontwikkeling ook voor een sterke afname van het aantal vrachtbewegingen. Daarnaast gaat vastgoedontwikkelaar GREEN aan de slag met de realisatie van vijftien woningen.

“Op deze bijzondere locatie wordt een fantastisch woonprogramma met groene doorzichten ontwikkeld, waarbij duurzaamheid voorop staat”, aldus Paul van der Eng van GREEN.

Subsidie

De herontwikkeling van de voormalige Bunniklocatie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit de gemeenschappelijke regeling De Oude Rijnzone. Binnen deze regeling werken de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Leiderdorp samen aan de ontwikkeling van nieuwe woon- en werkgebieden, herstructurering van bestaande bedrijfslocaties en versterking van de water- en natuurkwaliteiten.