Vier kunstgrasvelden aangelegd voor start nieuw voetbalseizoen

Publicatiedatum: 
25 apr 2019
Voetbalverenigingen ESTO, Rohda ’76, RVC ’33 en WDS krijgen deze zomer een nieuw kunstgras voetbalveld. De oude velden worden voor 1 augustus 2019 vervangen door een duurzaam kunstgras voetbalveld met kurk als vulmateriaal. De aanleg gebeurt na een aanbestedingsprocedure door het bedrijf GreenFields.

Wethouder Dirk-Jan Knol (Sport): “GreenFields is een ervaren speler op het gebied van kunstgrasvelden. De werkzaamheden vinden in overleg met de verenigingen plaats in de zomerstop. Daarmee zijn de velden op tijd klaar voor het nieuwe seizoen en kan er veilig en verantwoord gevoetbald blijven worden.”

Duurzame materiaalkeuze

Het vulmateriaal van de nieuwe velden bestaat uit kurk. De keuze voor dit natuurlijke materiaal is niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt ingegeven, maar ook vanwege zijn gunstige eigenschappen. De kunstgrasvelden zijn minder gevoelig voor warmte, volledig bestendig tegen water en volledig recyclebaar.

Aanleiding

De vier kunstgras voetbalvelden van ESTO, Rohda ’76, RVC ’33 en WDS zijn in 2019 aan vervanging toe. In december 2018 stemde de gemeenteraad in met de kredietraming en het dekkingsvoorstel voor de renovatie van de velden. Ook is ingestemd met een aanbestedingsprocedure, waarbij GreenFields onlangs als beste optie uit de bus is gekomen. De werkzaamheden starten vanaf 4 juni 2019.