Verhuizen

Verhuist u naar of binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Geef dan uw verhuizing uiterlijk vijf werkdagen na uw verhuizing door aan de gemeente.

De regering heeft op donderdag 12 maart de preventieve maatregelen rondom het Coronavirus nader aangescherpt om verdere verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. We vragen van u als inwoner als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten aan de balies zoveel mogelijk uit te stellen dan wel om ze digitaal aan te vragen. 

Dit geldt voor alle producten waarvan het mogelijk is deze digitaal aan te vragen. Deze producten zijn aan te vragen met uw DigiD gegevens.

Heeft u geen DigiD of ondervindt u problemen met de digitale aanvraag? Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum op telefoonnummer 0172-522522. Door alle maatregelen is de wachttijd aan de telefoon bij het klantcontactcentrum mogelijk langer dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Goed om te weten

U kunt uw verhuizing maximaal vier weken voor uw verhuizing doorgeven en uiterlijk vijf werkdagen na uw verhuizing. Geeft u later uw verhuizing door? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft de datum waarop u wordt ingeschreven.

NB: Bij een nieuwbouwwoning adviseren wij u om te wachten met inschrijven tot de woning opgeleverd is.

Wij verwerken uw verhuisaangifte binnen 5 werkdagen na uw verhuisdatum. Hiervan ontvangt u per post een bevestiging.

Verhuist u naar een andere gemeente? Dan geeft u daar de verhuizing door. U wordt automatisch bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk uitgeschreven.

Wie kan een verhuizing doorgeven?
 

  • Iedereen die 16 jaar of ouder is, dient zelf zijn of haar verhuizing door te geven.
  • Ouders, voogden of verzorgers geven de verhuizing voor hun minderjarige kinderen jonger dan 16 jaar door.
  • Curatoren geven de verhuizing door voor mensen die onder curatele zijn gesteld.
  • Ouders en hun meerderjarige kind of kinderen mogen de verhuizing voor elkaar doorgeven, dit in het geval zij allemaal gaan verhuizen.
  • Echtgenoten of geregistreerde partners mogen de verhuizing voor elkaar doorgeven, dit in het geval zij beiden gaan verhuizen.
  • Meerderjarigen mogen de verhuizing doorgeven voor personen die hen daarvoor hebben gemachtigd.

Komt u langs op afspraak?

Vergeet dan niet het volgende mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
  • Huur- of koopcontract
  • Een ingevuld toestemmingsformulier bij inwoning is wenselijk. Bij twijfel kan hierom worden gevraagd. Download het toestemmingsformulier.

Bezoekadres klantcontactcentrum

Julianastraat 6
2411CV Bodegraven