Tijdelijk meer vliegverkeer boven het Groene Hart

Publicatiedatum: 
30 okt 2019
Tot en met zondag 15 december is er meer vliegverkeer boven Bodegraven-Reeuwijk. Vanwege werkzaamheden aan de taxibaan kan de Kaagbaan niet of nauwelijks worden gebruikt. Dat betekent dat het vliegverkeer voor het starten en landen in zuidelijke richting via de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan gaat. Daardoor komen er tussen 7:00 uur ’s-ochtends en 22:30 uur ’s-avonds meer vliegtuigen over het Groene Hart.

De taxibaan is onderdeel van een dubbele rondweg voor vliegtuigen op Schiphol. Tijdens de periode van onderhoud is één van de rijbanen niet beschikbaar en moet het taxiënd verkeer allemaal over de andere rijbaan. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één van de drukste kruispunten op Schiphol. Het is hierdoor alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën. Vanwege de veiligheid kunnen de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan niet tegelijkertijd worden gebruikt in zuidelijke richting. Luchtverkeersleiding Nederland zet daarom de Aalsmeerbaan vaker in tijdens de onderhoudsperiode.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen of klachten over het vliegverkeer kunt u een mail sturen naar Info@mailbas.nl of bel tijdens kantooruren naar 020-6015555. U kunt ook kijken op https://www.schiphol.nl/bezoekbas