Tijdelijk ‘drempelloos’ varen tussen Reeuwijk en Gouda

Publicatiedatum: 
2 jul 2019
De Driewegsluis bij het Reeuwijks Verlaat en de Goudse bruggen werden afgelopen zaterdag 29 juni permanent bediend. Ook komende zaterdag 6 juli kunnen boten ‘drempelloos’ van de Reeuwijkse Plassen naar Gouda varen en vice versa.

De permanente bediening van de Driewegsluis en alle Goudse bruggen gebeurt op initiatief van het Gouds Sluiswachtersgilde en de gemeentelijke Havendienst van Gouda. Na het enorme succes van afgelopen zomer kan nu opnieuw gebruik worden gemaakt van de snelle vaarverbinding. Van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur zijn vrijwilligers aanwezig om de sluis en bruggen te bedienen.

Visie op recreatie

De unieke vaarmogelijkheid biedt Gouwenaren de kans uit te wijken naar de Reeuwijkse Plassen. Voor de Reeuwijkse Plassen is wel een vaarontheffing van Stichting VEEN nodig. Vanuit Reeuwijk liggen de Goudse grachten twee zaterdagen binnen handbereik. Volgens wethouder Inge Nieuwenhuizen (Recreatie en toerisme) past het initiatief binnen de visie op recreatie en toerisme die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk momenteel ontwikkelt.

“Ik heb nu met eigen ogen gezien wat nodig is om door te kunnen varen tussen Reeuwijk en Gouda. Ik wil graag op kleine schaal beginnen met de verdere uitrol hiervan en de gesprekken daarover aangaan met alle belanghebbenden en onze buurgemeente Gouda. Zo kunnen we recreatie in onze gemeenten een extra impuls geven”, aldus Nieuwenhuizen.