Succesvol SROI-beleid biedt perspectief

Publicatiedatum: 
7 mei 2019
Het Social Return on Investment-beleid (SROI) van Bodegraven-Reeuwijk heeft sinds de start in 2015 33 inwoners direct of indirect aan een baan geholpen. “Een succesvolle manier om inwoners te helpen aan betaald werk en daarmee perspectief te bieden aan hun leven”, aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen (Werk en inkomen).

Het SROI-beleid is in 2015 gestart en verplichtte opdrachtnemers bij opdrachten vanaf 50.000 euro één inwoner met bijstandsuitkering uit Bodegraven-Reeuwijk in dienst te nemen.

“Het beleid was onderdeel van de maatregelen om zoveel mogelijk inwoners te helpen aan betaald werk en daarmee perspectief te bieden aan hun leven”, licht wethouder Nieuwenhuizen toe.

Succesvolle cijfers

Dat is gelukt: sinds de start van het SROI-beleid medio 2015 zijn 34 mensen voor een jaar in dienst genomen. Van deze mensen hebben er vier een vast dienstverband gekregen, 29 inwoners hebben na dit jaar elders werk gevonden. Eén persoon ontvangt opnieuw een bijstandsuitkering. Deze cijfers laten zien dat het SROI-beleid de laatste jaren succesvol is geweest.

Maatwerkaanpak

De komende periode zet de gemeente het SROI-beleid voort, maar geeft zij ondernemers tegelijkertijd meer ruimte bij de invulling van de SROI-verplichting. Met deze maatwerkaanpak sluit het SROI-beleid beter aan op de markt.