Subsidies en leningen

Wanneer u uw woning wilt verduurzamen is het handig om te weten welke subsidies en leningen er zijn om dat mogelijk te maken. Op deze pagina leest u daar meer informatie over.

Energiesubsidiewijzer

Op de energiesubsidiewijzer vindt u in een oogwenk alle subsidies die te maken hebben met verbeteringen van uw huis. U vult uw gemeente in, geeft aan of u woningeigenaar of VvE bent, en de Energiesubsidiewijzer geeft u een kant-en-klare lijst met mogelijke subsidies en leningen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan kunt u ook nog per maatregel bekijken wat de overheid u te bieden heeft. Bij het aanleggen van dubbelglas bijvoorbeeld, of het isoleren van uw muur. Kijk op https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Duurzaamheidslening

Gaat u verhuizen of verbouwen? Of denkt u na over energiebesparende maatregelen? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk stimuleert het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom de duurzaamheidslening aan.

Subsidie Klimaatadaptieve maatregelen

Wilt u uw tuin vergroenen, regenwater opvangen of uw huis voorzien van een groen dak? En daarmee ook meteen bijdragen aan een klimaatbestendig Bodegraven-Reeuwijk? Maak dan gebruik van de subsidie Klimaatadaptieve maatregelen.