Ruil uw tegels gratis in voor compost!

Publicatiedatum: 
26 mei 2021
Bodegraven-Reeuwijk doet mee aan het NK Tegelwippen. Het doel: zoveel mogelijk tegels vervangen voor bloemen en planten. Heeft u nog overbodige tegels in uw tuin? Haal ze eruit! Op 4 en 5 juni ruilt u ze op de parkeerplaats van Rijnhoek Plaza in voor een zak compost. De eerste 50 deelnemers krijgen er zelfs nog gratis bloemzaad bij. Op = op!

Voor deze actie richt de gemeente speciaal een coronaproof inruilstraat in. U rijdt naar binnen, lost uw tegels en laadt de compost in. Wel zo makkelijk, en zo houden we het ook op afstand en veilig voor iedereen.

Een extra voordeel: Levert u uw tegels in en meldt u dat ter plekke bij Daro Bloemen en Tuincentrum Welkoop, dan krijgt u 10 procent korting op alle buitenplanten. Daarnaast bespaart u natuurlijk ook de kosten van ruim 5 euro voor het inleveren van tegels bij het afvalbrengstation.

Het enige dat u hoeft te doen is het volgende:

  • Maak een foto van de tegels in uw ‘oude’ tuin
  • Wip uw tegels, lever ze in bij de inruilstraat bij Rijnhoek Plaza en krijg er compost voor terug
  • Maak een foto van uw ‘nieuwe’ groene tuin, en upload die foto via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen

Het inruilen van tegels voor compost kan op vrijdag 4 juni van 14:00 – 17:00 uur en op zaterdag 5 juni van 10:00 – 14:00 uur. Elke deelnemer krijgt maximaal drie zakken compost. Het adres van Rijnhoek Plaza is Lemsteraak 1-5 in Bodegraven. Alle coronamaatregelen worden bij deze actie strikt in acht genomen.