Robèrt Smits treedt terug als wethouder

13 mei 2020
In overleg met zijn fractie Groen links treedt Robèrt Smits per direct terug als wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Aanleiding voor het vertrek zijn de stijgende uitgaven voor de jeugdzorg samen met het besef dat hij tot nu toe niet in staat is geweest het tij te keren noch meent de komende tijd dat voldoende te kunnen doen.

Het College van Burgemeester en Wethouders respecteert de keuze die Robèrt Smits en de fractie van Groen Links hebben gemaakt. Maar bovenal wil het College van B&W haar grote waardering uitspreken voor Robèrt Smits. Als wethouder was en is hij mens onder de mensen. Met hart voor de samenleving. Duurzaamheid, jeugdzorg, kunst en cultuur hadden en hebben zijn grote belangstelling. Een gedreven mens. Prettig om mee samen te werken.

Onder zijn leiding behaalde Groen Links de grootste verkiezingsuitslag ooit in onze gemeente en nam de partij bestuurlijke verantwoordelijkheid. Robèrt was een zeer zichtbare persoon in al onze dorpen en was niet alleen verantwoordelijk voor duurzaamheid, maar vulde dat ook zelf in en droeg dit ook uit in alles wat hij deed.

Robèrt Smits is twee jaar wethouder geweest en 7 jaar raadslid.

Het College van B&W wenst Robèrt Smits en zijn gezin alle goeds voor de komende periode.