Puzzel jij mee aan de toekomst van Bodegraven-Reeuwijk?

8 jul 2020
In onze gemeente werken we de komende tijd samen aan een toekomstvisie. Ook wordt er in de dorpen aan verschillende dorpsvisies gewerkt. Wat voor gemeente en wat voor dorpen willen wij in de toekomst zijn? Om antwoord te geven op deze vraag gaan we de komende maanden met jou als inwoner, ondernemer of organisatie in gesprek. Want jij maakt Bodegraven-Reeuwijk! Via deze rubriek in de krant houden we je regelmatig op de hoogte van de toekomstvisie en de dorpsvisies.

De toekomst volgens….

We geven het woord aan verschillende inwoners van onze gemeente. Wat vinden zij belangrijk voor onze toekomst? Deze keer gaan we in gesprek met Gydeon uit Reeuwijk en met Trudie uit Bodegraven.

Trudie - geboren en getogen in Bodegraven- runt samen met haar man Six Electronica Service in de Kerkstraat. De zaak bestaat 17 jaar.

Trudie, hoe zou je Bodegraven-Reeuwijk omschrijven?

"Het is hier gemoedelijk. Ik geef soms wel eens producten mee en zeg dan: “joh, maak maar over.” Dat hoef je in de stad niet te doen. Je hebt hier meer vertrouwen in de mensheid. Verder is het hier rustig en heb je tegelijkertijd alles wat je nodig hebt. Geen poespas.”

Is er in de loop der jaren iets veranderd?

"We proberen tegenwoordig om de boten en het varen hierheen te trekken. Daar komen veel mensen op af en die proberen we het dorp in te krijgen. Daarvoor hebben we nu bijvoorbeeld meer bewegwijzering. Verder zijn er meer terrassen en is de horeca druk bezig. We zijn als ondernemers ook echt bezig om het dorp aantrekkelijker te maken. Veel dingen vinden plaats achter de schermen en zijn voor inwoners (nog) niet zichtbaar.

Wat zou je aanpakken wanneer je de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk zou zijn?

“Nou, dat zou ik niet willen, je doet het nooit goed. Er gebeurt ook al heel veel hoor.”

Wat is jouw ideale beeld van de gemeente over 10 jaar?

“Ik hoop dat er over 10 jaar een hele goede communicatie is ontstaan tussen winkeliers onderling. Dat er meer dingen samen gebeuren. Laten we er met zijn allen tegenaan gaan en wat maken van de toekomst van Bodegraven–Reeuwijk! ”

Een tijdje geleden hebben we een oproep gedaan aan kinderen uit het jaar 2011, het jaar waarin onze gemeente is ontstaan. Om die reden gingen we ook in gesprek met Gydeon uit Reeuwijk. Hij deelt graag – van achter de computer- zijn kijk op de toekomst!

Hoi Gydeon! Hoe is het nou eigenlijk om in Bodegraven-Reeuwijk te wonen?

“Heel leuk. Er zijn veel speeltuinen, veel sporten, er is een surfplas en je kunt overal lopend of op de fiets heen. Ook kun je hier freerunnen. Een dorp is rustiger dan de stad.”

Hoe hoop jij dat de toekomst van Bodegraven–Reeuwijk eruit ziet?

“Ik hoop dat er dan meer mooie woningen zijn voor ouderen, want opa en oma zijn al heel lang op zoek. Zij wonen ook in Reeuwijk. Verder hoop ik op meer groen en natuur en minder gebouwen. Ook zou ik meer bijenhotels willen en bloemen voor vlinders. Bijen zorgen voor honing en vlinders zijn gewoon mooi.”

Als jij de burgemeester zou zijn, wat zou je dan veranderen in Bodegraven-Reeuwijk?

“Dan zou ik ervoor zorgen dat zwembad de Fuut blijft bestaan. Die draait helemaal op vrijwilligers en zelf helpen wij ook mee. Ik ben daar bijna elke dag. Verder zou ik ervoor zorgen dat er een speelgoedwinkel komt in Reeuwijk. Waar je Hotwheel-autootjes en Lego kunt kopen. En meer voetbalveldjes en bomen. Oja, als laatste punt dat mensen minder hard rijden zodat je veiliger kunt oversteken.”

Heb je verder nog een droom voor onze gemeente?

“Hmm.. Misschien een trampolinepark.”

Ook meedenken over de toekomst? Dit is de agenda voor de komende weken!

Wij willen de komende tijd nog meer kinderen, geboren in 2011, interviewen over de toekomst! Ben of ken jij iemand? Stuur dan een mailtje naar info@bodegraven-reeuwijk.nl

Volg ons! Heb je vragen, opmerkingen of wil je ook meedenken over de toekomst? Wij zijn nu ook te vinden op Instagram! @Toekomstvanbore

Dorpsteam Sluipwijk & Plassengebied is gestart met het ontwikkelen van een dorpsvisie voor Sluipwijk en Plassengebied. Samen met u willen ze bepalen wat belangrijk is voor de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren. Woont u in dit gebied? Dan kunt u tot 15 juli een vragenlijst invullen op www.sluipwijk.dorpenwijk.nl

Ga naar www.bodegraven-reeuwijk.nl/toekomstvisie voor meer informatie. Binnenkort komen er nog meer mogelijkheden om mee te doen!