Project energiezuinige woningen in Reeuwijk-Brug van start

3 sep 2019
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en het Dorpsteam Reeuwijk-Brug starten dit najaar een project om woningen energiezuiniger te maken. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met experts van het Duurzaam Bouwloket (het gemeentelijk energieloket). De komende maanden brengen we de energiebesparingsmaatregelen voor de meest voorkomende woningen in kaart en helpen we bewoners op weg bij het energiezuinig maken van hun woning.

Waarom uw woning verduurzamen?

Energiebesparende maatregelen, zoals isolatie en dubbelglas, zijn financieel aantrekkelijk. Ze verdienen zich altijd terug en verlagen uw energierekening. Steeds meer mensen gaan aan de slag met energiebesparing, maar het is soms lastig om te bepalen hoe u het best kunt beginnen. We starten dit project om u te helpen de juiste maatregelen te treffen die bij uw woning passen. Dit doen we met behulp van energieadviezen door onafhankelijke experts en een gezamenlijke inkoopactie. We beginnen het project in Reeuwijk-Brug West en gaan daarna aan de slag in Reeuwijk-Brug Oost.

Energieadviezen, informatieavond, collectieve inkoopactie

We starten het project met de verloting van gratis energieadviezen in Reeuwijk-Brug West. De bewoners van eigen koopwoningen in Reeuwijk-Brug West ontvangen binnenkort een brief met de oproep om zich aan te melden voor deze loterij. Onder de meest voorkomende woningtypen in Reeuwijk-Brug West wordt één woning geselecteerd die onder de loep wordt genomen door een expert van het Duurzaam Bouwloket. Hieruit komt een energieadvies dat voor iedere woningeigenaar met eenzelfde soort woning interessant is. In het advies staan de energiebesparingsmogelijkheden inclusief de terugverdientijden. Op 14 september kunt u zich al opgeven voor de loterij tijdens de opening van het nieuwe dorpsplein.

Opgeven voor de loterij kan ook via www.duurzaambouwloket.nl/reeuwijk-brug-west.

Op 7 november organiseren we een informatieavond in het Huis van Alles, waarvoor u tegen die tijd een uitnodigingsbrief zult ontvangen. Op de informatieavond vertellen we u meer over de resultaten van de energieadviezen en de energiebesparingsmogelijkheden. Ook presenteren we hier het gezamenlijke inkoopaanbod. U kunt zich hiervoor tijdens de informatieavond direct inschrijven.

Vragen?

Heeft u voor die tijd al vragen over energiebesparingsmaatregelen en financieringsmogelijkheden? Dan kunt u altijd bellen of e-mailen naar het Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies via 072 - 7433956, info@duurzaambouwloket.nl of kijk op de website www.duurzaambouwloket.nl.