Preventie

Een woninginbraak, een ongeluk of brand, allemaal zaken waar we liever niet aan denken. Helaas komt dat toch vaak voor. U kunt zelf de kans hierop verkleinen door preventief maatregelen te nemen. Zo zorgt u niet alleen voor uw eigen veiligheid maar ook voor die van anderen.

Woninginbraak voorkomen

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Iets wat u natuurlijk wilt voorkomen, maar hoe kunt u de kans op inbraak zoveel mogelijk verkleinen? Lees meer tips op onze pagina inbraak voorkomen.

Aanmelden voor Whatsapp-alert

Samen zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. Zo worden er WhatsApp-groepen opgericht. De gemeente en de politie juichen het initiatief van een WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk, bij inbraak, maar ook onveilige situaties. Benieuwd hoe u kunt deelnemen aan een Whatsapp-groep of wilt u zich direct aanmelden? Ga dan naar de pagina over Whatsapp-alert.

Aanmelden vakantieservice

De weken rond de vakanties staan erom bekend dat het risico op inbraak in woningen extra groot is. Dat hoeft u er natuurlijk niet van te weerhouden om op vakantie te gaan.

Laat ook de politie weten dat u op vakantie gaat. Agenten surveilleren in de vakantieperiodes extra in buurten en wijken waar relatief veel mensen op vakantie zijn. Meld u direct online aan voor de vakantieservice!

Veilig varen

Net als op de weg gelden er op het water regels. Nadat u goed hebt gecheckt en zeker weet dat de uitrusting van uw boot in orde is, zijn er op het water allerlei veiligheidsaspecten waar u op moet letten. Houdt u zich altijd aan de vaarregels. Zo voorkomt u niet alleen een hoge boete, maar vaart u ook veilig voor uzelf en anderen. Lees meer tips over veilig varen op onze pagina veilig varen doe je zo.