Praat mee over wonen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

3 okt 2019
De druk op de woningmarkt in onze gemeente is groot. ‘Wonen’ is daarmee een actueel onderwerp. Dat is één van de redenen waarom de gemeente de komende maanden de woonvisie gaat actualiseren. En dat doen wij graag samen met u!

De woonvisie beschrijft het woonbeleid van de gemeente. In de nieuwe woonvisie wil de gemeente meer nadruk leggen op de afzonderlijke dorpen. Daarom organiseert de gemeente in de periode tot december in ieder dorp een bijeenkomst rond het onderwerp ‘wonen’.

Centraal in de bijeenkomsten staan vragen als:

• Met welke maatregelen kunnen we wonen in uw dorp leuker/beter maken?
  • Aan welke groepen uit het dorp zouden we in het woonbeleid extra aandacht moeten besteden en waarom?
  • Wat voor woningen zouden voor deze groepen gebouwd moeten worden?
  • Op welke locaties zouden deze woningen gebouwd kunnen worden?
  • Welke andere maatregelen zijn nodig voor deze groepen. Denk aan maatregelen om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen?

Datum en locatie

De data van de bijeenkomsten zijn:

• maandag 7 oktober           Waarder
  • dinsdag 15 oktober           Reeuwijk-Dorp, Gasterij Vergeer, Dorpsweg 32.
  • maandag 4 november       Nieuwerbrug
  • dinsdag 12 november       Driebruggen
  • woensdag 4 december      Reeuwijk-Brug
  • maandag 16 december     Bodegraven

Alle dorpsbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en vinden plaats in het Huis van Alles in het dorp zelf, met uitzondering van Reeuwijk-Dorp. De dorpsbijeenkomst van 15 oktober vindt plaats bij Gasterij Vergeer in Reeuwijk-Dorp.

Meld u aan

Aanmelden voor de dorpsbijeenkomsten kan via wonen@bodegraven-reeuwijk.nl
of door te bellen met Pieter van Haeften of Pramila Mahabier via 0172-522 522. We zijn benieuwd welke ideeën u heeft over wonen in de gemeente. Vermeld kort uw ideeën bij uw aanmelding. Om een goed gesprek te kunnen voeren is het aantal deelnemers voor de bijeenkomst beperkt dus wees er snel bij!