Overlast

Overlast veroorzaakt vaak ergenis. Afval op straat, hondenpoep of vrachtverkeer op wegen waar dat niet is toegestaan. Hier leest u wat u kunt doen, wat gemeente en politie doen om deze overlast te bestrijden en welke regels er gelden.

Overlast melden

Ervaart u overlast? Denk bijvoorbeeld aan hangjongeren op straat, illegale vuilstort, parkeren waar dit verboden is, hard varen op de plassen of vrachtverkeer op wegen waar dit niet is toegestaan?

Dan kunt u dat tijdens kantooruren bij ons melden via telefoonnummer 0172 522 522 en vragen naar de BOA’s. In het weekend en ’s avonds kunt u de politie bellen via tel: 0900-8844. U kunt ook contact opnemen met de wijkagent.

Hondenpoep

Een hond is een favoriet huisdier voor veel mensen. Alleen zorgt de hondenpoep op straat voor een grote bron van ergernis. De overlast van hondenpoep staat dan ook elk jaar in de top drie van ergernissen in onze gemeente. Waar moet u op letten als hondenbezitter? En hoe wordt er gehandhaafd? Lees hier meer over op de pagina over hondenpoep.

Melding over foutparkeren

Het gebeurt regelmatig, irritatie door een fout geparkeerde auto. Een auto precies voor uw uitrit, op de stoep of in een bocht waardoor een onveilige situatie ontstaat. Het parkeergedrag binnen onze gemeente levert regelmatig klachten op. Lees op de pagina over parkeren hoe de gemeente hierop handhaaft.

Hangjongeren

Misschien ziet u ze bij u in de buurt; groepen jongeren die rondhangen. Vaak staan ze bij de ingang van een plein of winkelcentrum. Buurtbewoners ervaren regelmatig geluidsoverlast of hinder van deze hangjongeren. Met als gevolg dat de jongeren worden weggestuurd. Maar is dat ook de oplossing? Lees meer op de pagina over hangjongeren.

Toezicht en handhaving

Hondenpoep op straat, illegale vuilstort, parkeren waar dit verboden is, hard varen op de plassen of vrachtverkeer op wegen waar dit niet is toegestaan. Zaken die, als ze niet gehandhaafd worden, zorgen voor irritaties of onveilige situaties in uw leefomgeving. Gemeentelijke toezichthouders (BOA's) zorgen voor de toezicht en handhaving hierop om uw leefomgeving veilig en prettig te houden. Lees meer over wat de BOA's doen op de pagina toezicht en handhaving.

Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor u het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herkent u dit? Buurtbemiddeling Kwadraad helpt om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling komt er weer ruimte voor wederzijds begrip.

De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering. De bemiddelaars kiezen geen partij, maar zorgen ervoor dat u samen met de buren een oplossing vindt. Zo wordt voorkomen dat irritaties verder uit de hand lopen. Zowel huiseigenaren als huurders kunnen gratis van Buurtbemiddeling gebruik maken.

Ga voor meer informatie of contact naar www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling