OV-fietsen voor betere bereikbaarheid bedrijventerreinen Bodegraven

Publicatiedatum: 
31 jan 2020
Gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en wethouder Inge Nieuwehuizen openden vrijdag 31 januari samen acht nieuwe OV fietsen bij het NS-station Bodegraven. Dit in het bijzijn van vertegenwoordigers van de NS en het bedrijfsleven.

De OV-fietsen zijn onder andere bedoeld om medewerkers of relaties van bedrijven uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de mogelijkheid te bieden om makkelijker en sneller op de bedrijventerreinen te komen. Op dit moment maken ruim 3200 reizigers per dag gebruik van station Bodegraven.

Inge Nieuwenhuizen, wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk; “Het is goed dat de bedrijventerreinen in Bodegraven hierdoor beter bereikbaar worden. De OV-fietsen past in een bredere ontwikkeling op mobiliteit. Met de realisatie van de OV-fietsen wordt invulling gegeven aan het raadsprogramma ‘Samen, Duurzaam en gezond 2018 - 2022’”.

Erik van Riet Paap, Format Manager Fiets; ”Fietsen zit bij treinreizigers in het bloed en we zien dan ook dat reizigers het laatste stukje van hun reis graag fietsend afleggen. Dat past helemaal in onze visie dat we Nederland duurzaam bereikbaar willen maken voor iedereen. We zijn dan ook blij en trots dat de OV-fiets nu ook in Bodegraven te gebruiken is”.

Omdat het belang voor het bedrijfsleven zo groot is heeft zij gemeend eveneens bij te dragen aan de kosten. Voor het overgrote deel werden de kosten gedragen door gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de provincie Zuid-Holland. De totale kosten bedroegen 50.000 euro.

Floor Vermeulen, gedeputeerde Zuid-Holland; “Voor de bereikbaarheid van de provincie is het van belang dat we investeren in infrastructuur én de keuzevrijheid voor reizigers zo groot mogelijk maken. De OV-fiets is hier een goed voorbeeld van. Maar ook de uitbreiding van de fietsenstalling bij dit station later dit jaar naar 1100 fietsparkeerplekken, waardoor nog meer reizigers comfortabel met de fiets van of naar het station kunnen komen.”

Op de website van de NS leest u hoe u een OV-fiets kunt huren.