Open Monumentendag 2019: Plekken van plezier

Publicatiedatum: 
6 sep 2019
In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. In Bodegraven-Reeuwijk openen op zaterdag 14 september veel monumenten hun deuren. Stuk voor stuk monumenten om trots op te zijn en daarom is sinds kort een speciale subsidieregeling beschikbaar gesteld.

De Open Monumentendag 2019 staat in het teken van het thema Plekken van plezier. Dat kan een theater zijn, een dierentuin of een park, maar ook een sportclub of een café. Monumenten waar ontspanning, vermaak en vrije tijd centraal staan worden dit jaar extra in de schijnwerpers gezet.

Subsidie voor monumenten

De gemeente vindt het belangrijk dat panden die aangewezen zijn als gemeentelijk monument of cultuurhistorisch waardevol, in goede staat blijven. Daarom heeft de gemeente hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De subsidie is bedoeld om eigenaren van monumentale en cultuurhistorisch waardevolle panden te ondersteunen in de kosten die zij maken voor onderhoudswerkzaamheden. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de deze pagina op onze website.

Officiële opening

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de officiële opening van de Open Monumentendag 2019 in Bodegraven-Reeuwijk bij te wonen. Deze vindt plaats op zaterdag 14 september om 10.00 uur in gemeentelijk monument Het Wapen van Waarder, Dorp 26 in Waarder. Aansluitend wordt hier een kopje koffie of thee geserveerd.

Meer informatie

De Open Monumentendag wordt georganiseerd door de landelijke Stichting Open Monumentendag in samenwerking met gemeentelijke comités. Het Comité Open Monumentendag Bodegraven-Reeuwijk 2019 heeft samen met de enthousiaste inzet van deelnemers het programma samengesteld. Meer informatie over het programma en een overzicht van bijzondere openstellingen in Bodegraven-Reeuwijk treft u op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.