Open Monumentendag 2018: In Europa

Publicatiedatum: 
15 aug 2018
In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Bodegraven-Reeuwijk openen veel monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

De Open Monumentendag 2018 staat in het teken van het thema In Europa. Daarmee sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. In het weekend van 8 en 9 september wordt het verhaal van de Europese
monumenten verteld, maar vooral ook het verhaal van mensen in Europa.

Zien en beleven

Er is veel dat Europeanen bindt, maar tegelijkertijd ook veel dat de culturen, landen en volkeren onderscheidt. Of het nu om bodemvondsten, gebouwen of landschappen gaat: op de Open Monumentendag kom je ze tegen. Landelijk zijn deze dag veel gebouwen geopend en vinden veel activiteiten plaats. Ook in de diverse dorpen van Bodegraven-Reeuwijk is dit weekend veel te zien en beleven.

Gratis fietsroutes

Tijdens het monumentenweekend kunt u bij Dock 33 aan de Rijnkade in Bodegraven en bij het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg gratis twee verschillenden fietsroutes afhalen. Aan de hand van deze routes kunt u bijzondere gebouwen en het cultuurlandschap ontdekken.

Officiële opening

U bent van harte uitgenodigd voor de officiële opening van de Open Monumentendag 2018 in Bodegraven-Reeuwijk. Deze vindt plaats op zaterdag 8 september om 10.00 uur bij Dock 33, Rijnkade 34 in Bodegraven. Aansluitend wordt hier een kopje koffie of thee geserveerd.

Meer informatie

Achtergrondinformatie over de Open Monumentendag 2018 en een overzicht van bijzondere openstellingen in Bodegraven-Reeuwijk treft u op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk