Onderzoek inwonerspanel Bodegraven-Reeuwijk Spreekt

8 sep 2020
In juni deden we onderzoek over de toekomst van onze gemeente via het inwonerspanel. In totaal deden er 788 inwoners mee. Maar liefst 90% beoordeelt het leven in Bodegraven-Reeuwijk als (zeer) goed! Wat een mooie score!

We vroegen deze inwoners ook welke woorden het beste passen bij Bodegraven–Reeuwijk. Daar kwam het volgende uit:

• 55% denkt aan groen, landelijk en natuur
  • 35% denkt aan rust en ruimte en
  • 27% denkt aan het dorpse en kleinschalige karakter van de gemeente.

Het groen en de centrale ligging van onze gemeente worden als positieve punten van Bodegraven-Reeuwijk ervaren. Er is volgens de deelnemers ook nog wel wat te verbeteren. Bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. Ook vinden inwoners het belangrijk dat de gemeente goed communiceert, financieel gezond is en dat er weinig afstand is tot de inwoners.

Voor de toekomst heeft het woningaanbod volgens de deelnemers de allerhoogste prioriteit. Maar liefst 43% noemt dit als belangrijkste aandachtspunt voor de toekomstvisie. Als deze inwoners het voor het zeggen hebben, dan is onze gemeente in 2030 groen en duurzaam. Verder moet iedereen hier in 2030 prettig kunnen wonen, zijn mensen betrokken bij elkaar én is Bodegraven-Reeuwijk een veilige gemeente.

pdf Rapport toekomstvisie (PDF, 2.28 MB) pdf Factsheet toekomstvisie Bodegraven-Reeuwijk (PDF, 1.72 MB)

Met deze punten gaan we hard aan de slag in het Bodegraven-Reeuwijk van de toekomst! We willen de respondenten hartelijk danken voor hun bijdrage. Ook meedenken over de toekomst van onze gemeente? Dat kan de komende maanden nog steeds! Bekijk www.bodegraven-reeuwijk.nl/toekomstvisie en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten.