Nieuwerbrug

De gemeente gaat de hoofdstraten van Nieuwerbrug herinrichten: de Korte Waarder, Hoge Rijndijk, Graaf Florisweg, Bruggemeesterstraat en (een deel van) Weijpoort.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de straten waar aan gewerkt gaat worden of al wordt gewerkt. Per straat kunt u, door op de afbeelding te klikken, de laatste stand van zaken en relevante informatie inzien, zoals bijvoorbeeld de voorlopige en definitieve ontwerpen.

De wegen blijven zo veel mogelijk open, houdt u echter ook rekening met overlast en minder goede bereikbaarheid. Lees meer informatie over de herinrichting.

Toekomst oude 'Francken-locatie'


Op woensdag 19 februari 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de aankoop door de gemeente van de voormalige bedrijfslocatie van de familie Francken. Op het terrein komen woningen en extra parkeergelegenheid. Daarmee sluit het aan bij de herinrichting van de openbare ruimte en wegen in het dorp. Lees verder

Hoge Rijndijk 15

Op dinsdag 23 maart 2021 was er een online informatiebijeenkomst over mogelijke ontwikkelingen op het perceel Hoge Rijndijk 15.

Na een korte introductie van wethouder Kees Oskam presenteerde het projectteam van de gemeente de situatie rondom de aankoop van het kavel. Lees verder.

De Wijde Wiericke

Ook in de komende jaren wordt er nog flink gebouwd in de Wijde Wiericke. Lees verder.

Nieuwbouw school De Brug

Het gebouw van school De Brug voldoet niet meer aan de eisen en wensen die we nu aan scholen stellen. Omdat een kwalitatieve en duurzame renovatie van de school erg kostbaar bleek, is gekozen voor nieuwbouw in De Wijde Wiericke. In deze nieuwe woonwijk staan en komen nog veel eengezinswoningen, wat het een logische plek maakt voor een school. Lees verder

Bruggen Enkele Wiericke

Het waterschap heeft een ontwerp-projectplan opgesteld voor de maatregelen aan twee bruggen in de Enkele Wiericke bij Nieuwerbrug. Lees verder.