Nieuwe bushaltes voor Waarder

Publicatiedatum: 
5 feb 2021
Inwoners van Waarder kunnen vanaf dit voorjaar in de spits vlakbij huis op de bus stappen naar Woerden of naar Oudewater. Er komen twee nieuwe bushaltes bij de carpoolplaats bij de A12.

UPDATE: vanwege de vorst in de grond vinden de werkzaamheden niet plaats in de week van 15 februari, zoals eerder verteld is. Het werk is opgeschoven naar de week van 1 maart.

In de week van 1 maart legt de provincie Utrecht de twee nieuwe bushaltes aan, bij de Molendijk in Waarder. ‘Ik ben er erg content mee,’ vertelt wethouder Inge Nieuwenhuizen. ‘In deze coronatijd reed de buurtbus tijdelijk minder en dat is echt lastig als je in Waarder woont. De nieuwe bushaltes, met voldoende fietsklemmen erbij, zorgen ervoor dat Waarder beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer.’ De bushaltes worden vanaf 4 april opgenomen in de dienstregeling van Syntus, onder de naam “A12 carpoolplaats Waarder”.

Buslijn 123

Sinds enkele maanden rijdt Syntus in de spitsen een nieuwe buslijn tussen Woerden en Oudewater, eerst met lijn 5 en sinds dit jaar met lijn 123. Reizigers tussen Oudewater en Woerden hebben zo meer mogelijkheden om voor het openbaar vervoer te kiezen en het bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater is beter bereikbaar geworden. Vanaf 4 april stopt lijn 123 ook bij de nieuwe haltes in Waarder zodat ook de inwoners van Waarder er gebruik van kunnen maken.

Werkzaamheden 1-5 maart

De bushaltes komen aan weerszijden van de Molendijk, bij de oprit van de A12 richting Gouda en bij de carpoolplaats Waarder/Nieuwerbrug. Om de bushaltes aan te leggen, worden er in vier avonden en nachten werkzaamheden uitgevoerd. Dan is er hinder voor het wegverkeer. Overdag is er geen hinder en kan het verkeer in alle richtingen normaal doorgang vinden.

De werkzaamheden voor de bushalte bij de oprit A12 worden in de avonden en nachten van maandag 1 en dinsdag 2 maart uitgevoerd. Het verkeer wordt beurtelings langs de werkzaamheden geleid. Nood- en hulpdiensten kunnen bij calamiteiten altijd ongehinderd passeren.

De bushalte bij de carpoolplaats wordt in de avonden en nachten van woensdag 3 en donderdag 4 maart aangepakt. De richting Waarder-Nieuwerbrug is tijdens die werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de A12.

Nood- en hulpdiensten krijgen bij calamiteiten altijd een vrije doorgang. Overdag is de weg gewoon open voor alle verkeer.