Nieuwbouw Sportcentrum De Kuil van start

Publicatiedatum: 
14 dec 2018
Wethouder Dirk-Jan Knol van Sport heeft dinsdag 11 december het bouwbord onthuld van het nieuwe Sportcentrum De Kuil, samen met Tom Haagmans en Ton Deurloo van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf. De onthulling markeert de start van de werkzaamheden voor de nieuwbouw.


‘Prachtige duurzame voorziening’

“De start van de nieuwbouw is een mijlpaal voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het huidige zwembad is aan vervanging toe. Met het nieuwe Sportcentrum De Kuil realiseren wij een prachtige duurzame voorziening voor de komende veertig jaar”, aldus wethouder Knol.

Buitenbad blijft open

De voorbereidingen van het grote project verlopen voorspoedig. In december 2018 start aannemer Vaessen met enkele sloopwerkzaamheden op het buitenbadterrein. Vanaf februari/maart 2019 begint de bouw van het nieuwe zwembad. De eerste werkzaamheden zijn dan de inrichting van het bouwterrein, het uitgraven van de nieuwe baden, transport van grond en de vervaardiging van de kelder. In het eerste kwartaal van 2019 wordt ook het nieuwe betonbad vervaardigd, dat van het 50 meterbad een 25 meterbad maakt. In de zomer van 2019 is het verkleinde buitenbad open voor bezoekers.

Opening nieuw complex in 2021

Het vernieuwde 25 meterbuitenbad komt vanaf mei 2020 in gebruik. Het nieuwe binnenbad krijgt een volledig te openen gevel en een kindvriendelijk 25 meterdoelgroepenbad. Het binnenbad kan naar verwachting in de zomer van 2020 in gebruik worden genomen. Na de sluiting van het buitenbadseizoen in 2020 wordt het oude zwembad gesloopt, het nieuwe peuterbad vervaardigd en het resterende deel van de ligweide aangelegd. In samenspraak met omwonenden wordt in 2020 ook de groenstrook aan de Sportlaan opnieuw ingericht. De gemeente verwacht het gehele complex in mei 2021 feestelijk te openen.

Meer weten? Kijk dan op de pagina nieuwbouw zwembad