Nieuwbouw op voormalige bedrijfslocatie Francken Metaal in Nieuwerbrug

Publicatiedatum: 
24 feb 2020
Op woensdag 19 februari 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de aankoop door de gemeente van de voormalige bedrijfslocatie van de familie Francken. Op het terrein komen woningen en extra parkeergelegenheid. Daarmee sluit het aan bij de herinrichting van de openbare ruimte en wegen in het dorp.


De voormalige bedrijfslocatie van Francken Metaal ligt in het hart van Nieuwerbrug en is al diverse jaren niet meer in gebruik. ‘De Nieuwe Ontwikkelaars B.V.’ gaat het terrein ontwikkelen. Ze hebben in nauwe samenwerking met aannemersbedrijf Goudriaan-Jongerius Bouw een schetsontwerp gemaakt. Dit bestaat uit twee levensloopbestendige woningen aan de Hoge Rijndijk en vijf woningen met een ruime achtertuin aan de zuidzijde van de Korte Waarder. Aan de Korte Waarder komt ook een ruim parkeerterrein met 18 (openbare) parkeerplaatsen. Daarmee wordt voorzien in de parkeerbehoefte voor de nieuwbouw en krijgt de buurt extra parkeergelegenheid.

Planning

Het dorpsteam is geïnformeerd over het schetsontwerp. Het schetsplan wordt in overleg met omwonenden nog uitgewerkt tot een definitief bouwplan. De planning is dit jaar de opstallen te slopen en de bodem te saneren. Ook de procedure voor het bestemmingsplan wordt dit jaar opgestart. Betrokken inwoners uit Nieuwerbrug krijgen de mogelijkheid om een reactie te geven op de herontwikkeling. Het streven is om het project in circa 2 jaar te realiseren.