Nieuw zwerfafvalluikje in de afvalcontainers

Publicatiedatum: 
7 jan 2021
Mensen die leven in een schone omgeving zijn gelukkiger. Daar kunnen we allemaal aan bijdragen. Gewoon door afval dat buitenshuis ontstaat in de afvalcontainer te gooien of mee naar huis te nemen. Wethouder Kees Oskam laat iets nieuws zien: “We hebben nu afvalluikjes in steeds meer ondergrondse afvalcontainers in onze gemeente. Zo proberen we zwerfafval te voorkomen."

"Helaas komt er nog veel van dit afval op straat en in de natuur terecht. De kleine zwerfafvalluikjes kunnen voorbijgangers gewoon gebruiken als prullenbak. Je stopt daar je snoepwikkel in, je lege frisdrankblikje of zwerfafval dat je op straat tegenkomt.”

Om het zwerfafvalluikje in de container bij het Bodegraafse rosarium meer op te laten vallen, plakken wethouder Oskam en AnneMarie Visser van de Zwerfafvalchallenge er een sticker op met de tekst: ‘Zwerfafval? Gebruik dit luikje!’ AnneMarie Visser stelt: “Zo stimuleren we mensen om zelf de eigen omgeving schoon te houden. Het is een kleine moeite om afval mee naar huis te nemen of een prullenbak of afvalcontainer op te zoeken. Samen vegen we de vloer aan met zwerfafval!”

Wethouder Kees Oskam en AnneMarie Visser Zerfafvalchallenge bij het nieuwe afvalluikje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Bore

“De ondergrondse container staat er natuurlijk in eerste instantie voor de vuilniszakken uit de buurt,” vertelt Oskam verder. “Maar dit zwerfafval past daar wel bij. De containers hoeven minder vaak geleegd te worden dan een gewone afvalbak, dus zo houden we de bestrijding van zwerfafval samen betaalbaar.”

Het luikje voor het zwerfafval zit onder het grote luik voor de vuilniszakken. Het kan door iedereen geopend worden, zonder dat er een pas voor nodig is.