Meehelpen op een stembureau

Lijkt het u leuk om bij de komende verkiezingen op 15, 16 en 17 maart 2021 mee te helpen op één van onze stembureaus? Meld u dan aan als stembureaulid, stembureauvoorzitter of teller! Door de coronacrisis verlopen deze verkiezingen anders dan gebruikelijk. Zo kunnen stemmen verdeeld over drie dagen worden uitgebracht: op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart 2021. We hebben daarom meer stembureauleden, voorzitters en tellers nodig. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden om mee te werken op een stembureau. Hiervoor ontvangt u een vergoeding van de gemeente.

Valt u in de risicogroep als het om het coronavirus gaat dan vragen wij aan u om zelf te beoordelen - gegeven de risico’s die deelname met zich meebrengt als u behoort tot één van de risicogroepen op grond van leeftijd of andere redenen - of u deelneemt aan de werkzaamheden verbonden aan deze verkiezingen. Vanuit de gemeente worden uiteraard alle voorzorgsmaatregelen getroffen om uw veiligheid op het stembureau zo veel mogelijk te waarborgen.

Meehelpen als stembureaulid of voorzitter

Wie hebben we nodig?

 • U bent nauwkeurig.
 • U bent dienstverlenend.
 • U bent beschikbaar op maandag 15 maart en/of dinsdag 16 maart 2021 van 07.00 tot 21.00 uur.
 • U bent beschikbaar op woensdag 17 maart 2021 vanaf 07.00 uur tot alle stemmen geteld zijn, dit kan tot laat in de nacht zijn.
 • Heeft u vorig jaar zitting genomen op een stembureau? Dan wordt u persoonlijk door ons benaderd. Het aanmeldformulier hoeft u niet in te vullen.
 • U moet op de dag van de verkiezingen minimaal 18 jaar zijn. 

Wat bieden wij?

 • Een goede online training zodat u weet wat u te wachten staat op het stembureau.
 • Alle maatregelen die nodig zijn om uw veiligheid en gezondheid op het stembureau te waarborgen.
 • Alle hulp en materialen die nodig zijn om de dag van de verkiezing goed te laten verlopen.
 • Een vergoeding voor uw inspanningen:

-    op maandag en dinsdag: een bruto vergoeding van € 140,- per dag dat u deelneemt
-    op woensdag een bruto vergoeding van € 180,-
-    per zittingsdag krijgt de voorzitter bruto € 50,- extra 

 • Lunch en diner, verzorgd door de gemeente met behulp van lokale ondernemers.
 • Een gezellige sfeer op het stembureau.

Wij willen u vragen om alleen op het voorzitterschap in te schrijven als u óf eerder als voorzitter bent ingedeeld óf al meerdere jaren meehelpt als lid. Het zijn omvangrijke verkiezingen, waarbij kennis van het proces een must is voor het voorzitterschap.

Meld u aan als stembureaulid 
Meld u aan als voorzitter

Meehelpen als teller

Het tellen van alle stemmen is op woensdag 17 maart 2021 vanaf 07.30 uur. Dan gaan we de stemmen tellen die zijn uitgebracht bij het vervroegd stemmen op maandag 15 en dinsdag 16 maart én de briefstemmen. 

Als teller bent u verantwoordelijk voor het stapelen van stembiljetten, het openvouwen van de stembiljetten, het ordenen per partij en het tellen van de stembiljetten op kandidaatsniveau. U bent accuraat en stressbestendig. 

Vergoeding

Teller: € 50,- per dagdeel.

Meld u aan als teller