Maak gratis bezwaar tegen WOZ-waarde

26 feb 2020
Ieder jaar bepaalt de BSGR de WOZ-waarde opnieuw. Aan de hand van de verkoopcijfers bepalen we wat de verkoopwaarde van uw woning zou zijn op 1 januari 2019. De BSGR houdt rekening met verschillen tussen uw woning en de verkochte woningen, zoals grootte, ligging, onderhoudstoestand. Verbouwingen of verbeteringen die voor 1 januari 2020 afgerond zijn, zijn al meegenomen in deze waarde. De oude waarde verhogen met een standaard percentage gebeurt niet.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de WOZ-waardebepaling van uw huis? Maak dan rechtstreeks bezwaar bij de gemeente. Dit is gratis en eenvoudig te doen:

• Bel 071-5256363 voor een afspraak met de BSGR op dinsdag 17 maart of donderdag 26 maart tussen 12:30 en 20:30 uur op het gemeentehuis in Bodegraven.
  • Maak een terugbelafspraak maken via www.bsgr.nl
  • Dien gratis een bezwaar in via www.bsgr.nl inloggen met uw DigiD.

Redenen voor een onjuist vastgestelde WOZ-waarde kunnen zijn:

• Verouderde voorzieningen (keuken, badkamer en toilet)
  • Slechte staat van onderhoud
  • Onjuiste objectkenmerken (grootte van de woning, dakkapellen, perceel oppervlakte)

Deze en andere redenen kunt u aanvinken bij het maken van bezwaar. Ook kunt u een toelichting geven, het taxatieverslag inzien en bijlagen toevoegen als u dat wilt.

'Gratis' bezwaar

Diverse bureaus beloven voor u gratis bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Dat klinkt mooi, maar echt gratis is dit niet. Het uitgangspunt bij veel van deze bureaus is het krijgen van een zo hoog mogelijke kostenvergoeding. Deze kostenvergoedingen worden betaald uit gemeentelijk belastinggeld. Als burger betaalt u via de belastingen dus mee aan de kostenvergoeding.

Voorbeeld:

Verlaging WOZ-waarde met € 10.000,--