Laatste paal Verhoeff-Rollmanschool geslagen

Publicatiedatum: 
9 okt 2018
Samen met Maarten en Jitske, leerlingen van de school, heeft wethouder van den Heuvel op maandag 8 oktober 2018 de laatste paal van de nieuw te bouwen Verhoef-Rollmanschool geslagen. De nieuwe school aan het Dronenpark in Bodegraven krijgt dertien groepslokalen en een lokaal voor de peuterspeelzaal.

Weer op één locatie

Sinds augustus 2007 is de Verhoeff-Rollmanschool op twee locaties gevestigd. Door de bouw van de school heeft de Verhoeff-Rollmanschool al haar leerlingen straks weer op één locatie. De oplevering van de school vindt plaats in juli 2019.

Wethouder van den Heuvel:

“Het college is verheugd dat vandaag de officiële start van de bouw van de Verhoeff-Rollmanschool is. Extra feestelijk omdat met de bouw van deze school een langgekoesterde wens van de Verhoeff-Rollmanschool uitkomt, namelijk onderwijs op één locatie. Met de bouw van de school en de inrichting van de openbare ruimte – ook rond de beide andere scholen - wordt het plan voor dit hele gebied met daarin straks drie scholen voltooid. Daarnaast zijn wij blij met de herinrichting van het park aan het Dronenpark.
Er komt een mooi en groen speelpark, waarvan de inrichting in samenwerking met de leerkrachten, de kinderen, enkele omwonenden en het wijkteam Zuid tot stand is gekomen.”

Scholenlocatie Dronenplein

De bouw van de Verhoeff-Rollmanschool is de laatste fase van de gemeentelijke plannen voor de scholenlocatie Dronenplein. De Willibrord-Milandschool en de Prinses Beatrixschool zijn inmiddels in gebruik.