Koningsdag 2021

Publicatiedatum: 
22 apr 2021
Door de coronamaatregelen vieren we Koningsdag ook deze keer zoveel mogelijk thuis. Toch hoeft het natuurlijk niet stilletjes voorbij te gaan. Het is en blijft een feestdag. Geef de dag kleur met een oranje T-shirt, haal de traditionele oranje tompouce in huis en hang de vlag uit. Ook op het internet zijn leuke activiteiten. Vier Koningsdag in uw eigen omgeving, met uw eigen huishouden en met maximaal 1 bezoeker.

Evenementen en buurtfeesten zijn op Koningsdag niet toegestaan. Ook (kinder) vrijmarkten kunnen dit jaar niet worden gehouden. Het aantal coronabesmettingen is nog te hoog. De geldende maatregelen zijn erop gericht het aantal contacten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken om zo verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit betekent dat u Koningsdag kunt vieren met mensen uit uw eigen huishouden en met maximaal 1 gast. En zoveel mogelijk in uw eigen buurt. Meer informatie over de maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wat kan er wel met Koningsdag?

Voor kleine kinderen kunnen kleinschalige activiteiten georganiseerd worden. Zo kunnen lokale sportverenigingen bijvoorbeeld een sport- of spelmiddag in het Koningsdagsthema organiseren. Spelbegeleiders mogen hierbij aanwezig zijn, maar ouders helaas niet.

Oranjeverenigingen

Een aantal Oranjeverenigingen in onze gemeente organiseert digitale en/of alternatieve activiteiten op Koningsdag. Neem een kijkje op hun Facebookpagina voor de meest actuele informatie.

Koningsdag-toespraak

Houd op 27 april ook onze website en / of social media-kanalen in de gaten. De Koningsdag-toespraak van burgemeester Van der Kamp staat dan online.

Koning in Eindhoven

Op koningsdageindhoven.nl kunt u zelf uw eigen ideale Koningsdag samenstellen. Met optredens, kunst en cultuur op verschillende digitale podia. En de prinsessen zijn te zien in een talkshow voor en door jongeren. Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Eindhoven kunt u tussen 11.00 en 13.00 uur zien op NPO1 en via koningsdageindhoven.nl.

We roepen u allemaal op om ook deze dag de coronaregels in acht te nemen, houd het samen veilig en gezellig!

Wij wensen jong en oud een gezellige Koningsdag toe!