Kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan moet u een kiezerspas aanvragen.

Met een kiezerspas kunt voor de Tweede Kamerverkiezingen en de Europees Parlementsverkiezingen stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van provinciale staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Voor de verkiezingen voor het waterschap kunt u overal binnen uw waterschap stemmen.

Bij gemeenteraadsverkiezingen kunt u geen kiezerspas aanvragen. U kunt dan alleen stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven. 

Een kiezerspas kunt u op twee manieren aanvragen:

1. Schriftelijk

Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier Kiezerspas kunt u downloaden of afhalen bij het klantcontactcentrum aan de Julianastraat in Bodegraven. Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk vijf dagen voor de verkiezing door de gemeente zijn ontvangen. Heeft u al een stempas ontvangen? Stuur deze dan mee met het formulier.

2. Persoonlijk langskomen

U kunt ook persoonlijk een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot op de dag vóór de stemming, tot 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk met uw stempas en een legitimatiebewijs melden bij de balie van burgerzaken in het Evertshuis aan de Julianastraat in Bodegraven. Daar wordt uw stempas ingenomen en ontvangt u een kiezerspas.