Hulp nodig

Plaatselijk zijn er allerlei initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp of juist hulp kunnen bieden. Ook kan het zijn dat hulp tijdelijk anders georganiseerd wordt vanwege het coronavirus. Op deze pagina leest u daar informatie over.

Samen voor Elkaar

Persoonlijk contact is momenteel moeilijk. Er is niet alleen de angst op besmetting maar ook angst om wildvreemde mensen in huis te laten. En dat is heel begrijpelijk. Een deel van de sociale contacten valt hiermee weg, waardoor u zich misschien eenzamer voelt dan in normale tijden. Voor u wil Samen voor Elkaar er zijn.

Samen voor Elkaar vindt het belangrijk dat mensen naar elkaar omkijken en organiseert daarom acties en activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Denk hierbij aan het ontvangen van een kaartje, een digitale bingo, beweegideeën voor tijdens het wandelen, een puzzelboekje of een telefoontje.

Als u zich wat eenzamer voelt dan gewoonlijk, kan het extra fijn zijn als er mensen zijn die naar u omkijken. Wanneer u zich aanmeld bij Samen voor Elkaar wordt u regelmatig door iemand verrast met een actie of activiteit. Aanmelden kan telefonisch via 0172-614500 of per e-mail via info@samwelzijn.nl

Kijk voor meer informatie op www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar

Veilig Thuis

Tijdens de coronacrisis zijn we meer thuis. Hierdoor kunnen de spanningen flink oplopen. Maakt u zich zorgen over uw eigen veiligheid? Of van iemand in uw omgeving? Twijfelt u of heeft u vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Neem contact op met Veilig Thuis. Zij luisteren naar uw verhaal en kijken samen met u wat er nodig is om het weer veilig te maken.

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000
Liever chatten? Dat kan via https://www.veiligthuishollandsmidden.nl/

Bel bij direct gevaar 112!

Corona en burenruzies

Omdat we veel thuis moeten blijven, hoor en zie je elkaar meer dan gebruikelijk en dan kun je misschien minder van elkaar verdragen. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn. Je kunt al je vragen stellen via het speciaal hiervoor ingestelde spreekuur van Buurtbemiddeling. Je spreekt dan een medewerker die graag met je meedenkt. Buurtbemiddeling is gratis.

Telefonisch spreekuur: iedere werkdag van 11.00 uur – 12.00 uur

Telefoon 088 900 4000

www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling/

Kunt u hulp gebruiken of wilt u helpen?

Veel inwoners kunnen op dit moment extra hulp gebruiken. Oók zijn er velen die willen helpen. In samenwerking met welzijnsorganisatie SAM is deze website in het leven geroepen met een overzicht aan initiatieven die in verband met het coronavirus zijn opgericht, en reeds bestaande diensten waar beroep op kan worden gedaan. Ieder initiatief en dienst op deze lijst neemt de maatregelen van het RIVM in acht. Verder zijn er eigen lokale dorpsinitiatieven via Facebook te benaderen voor vraag en aanbod. Zij worden ook nauwlettend gevolgd door sociaal makelaars van SAM.

Heeft u vragen of zorgen? neem contact op met SAM via 0172 - 614500/info@samwelzijn.nl.

Huisartsenzorg bereikbaar

Ook in deze tijd blijft de huisarts bereikbaar voor andere klachten dan coronaklachten. Bij zorgen of twijfels over uw gezondheid is het advies altijd de huisarts te raadplegen en dit niet uit te stellen tot na de crisis. Voorkomen is namelijk nog steeds altijd beter dan genezen.

Uw huisartsenpraktijk kan u verder informeren.

Sociaal Team

Is er geen familie of heeft u ergens hulp of ondersteuning bij nodig? Komt u er zelf niet meer uit? Dan kunt u bij het Sociaal Team terecht met vragen over het coronavirus, maar ook bijvoorbeeld over financiën, relaties, wonen, werk, jeugdzorg of de Wmo. Het Sociaal Team kijkt samen met u naar een oplossing.

Het Sociaal Team neemt maatregelen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarbij volgen zij de richtlijnen van de RIVM en de gemeente. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Team:

Sociaal Team Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Telefoon 0172 - 769218
E-mail: sociaalteam@bodegraven-reeuwijk.nl

Corona en kinderen? Hoe gaat het met jou?

Je kunt niet naar school. En je bent heel veel thuis. Misschien was het vóór de Corona al niet helemaal fijn in huis. Maar toen kon je nog met vriendjes en vriendinnetjes buiten spelen. Of met je vrienden en vriendinnen chillen. Of had je je ruimte op school? Misschien voel je angst, stress of ben je eenzaam?

Misschien voel je je somber? Of misschien voel je je heel erg somber en wil je niet meer verder?

Ga dan praten met iemand buiten jouw gezin! Een betrouwbare hulpverlener waar jij je verhaal kwijt kan en je zorgen mee kunt delen.

Je kunt hier voor contact opnemen met bijvoorbeeld:

Centrum voor Jeugd en Gezin: 088-254 23 84 – anoniem

www.hoezitdat.info/bodegravenreeuwijk/721928/waar-kan-ik-hulp-en-advies-...

Heeft u zorgen over uw financiën?

Als u zich zorgen maakt over uw financiën, dan is het heel belangrijk om u zo vroeg mogelijk te melden zodat u de juiste adviezen en/of hulp krijgt. Dit kan er voor zorgen dat u niet (verder) in de financiële problemen komt. Ook als u rekeningen niet meer kan betalen, meld u zich dan snel aan voor een adviesgesprek. U kunt geheel vrijblijvend, gratis en vertrouwelijk een adviesgesprek of (digitale) ondersteuning krijgen. Kies welke situatie het beste bij u past en meld u aan bij de organisatie:

Wilt u advies bij uw financiële problemen, heeft u hulp nodig bij uw schulden of zit u in een crisissituatie met dreiging tot afsluiting van gas/water/licht of uithuisplaatsing?

Meld u bij Plangroep om uw situatie te bespreken, via telefoonnummer van de gemeente: 0172 522 522 of via e-mail: bodegraven@plangroep.nl

U maakt zich zorgen over uw financiële huishouding en verwacht toekomstige problemen?

Meld u bij VOTA aan om uw financiële situatie te bespreken. Kijk voor meer informatie op de website: www.votad.nl/contact

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin helpt in onze gemeente om ouders en jongeren (preventief) te informeren en te ondersteunen in vraagstukken over opvoeden en opgroeien. Het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kijk op de website voor meer informatie, ook met betrekking tot het coronavirus.

Sportverenigingen

Als je met betrekking tot het sporten bij verenigingen of clubs vragen hebt over hoe het nu wel of niet mag of je wilt graag bewegen en je bent geen lid van een vereniging, Neem dan contact op met één van onze buurtsportcoaches.