Herinrichting centrum Bodegraven

Vanaf eind augustus gaat het centrum van Bodegraven op de schop, om de dorpskern aantrekkelijker te maken.

In december 2020 heeft het college het definitief ontwerp vastgesteld. Daarna is dit ontwerp vertaald naar een technisch ontwerp, dat aannemer Kleywegen gaat uitvoeren. Het ontwerp bevat ‘dorpse elementen’ zoals bomen, groen en aangename verblijfplekken. De dorpstuin voor het gemeentehuis wordt een unieke plek op het Raadhuisplein. Daarnaast komt er een speeltoestel voor kinderen en er is veel aandacht voor de voetganger en de fietser. Allemaal onderdelen die bijdragen aan de gewenste extra gezelligheid voor inwoners, toeristen en ondernemers.

pdf 210706 Ontwerp Herinrichting Centrum Bodegraven (PDF, 1.67 MB)

Hart in Bodegraven

Drie jaar geleden zijn de eerste plannen ontstaan om de dorpskern van Bodegraven aantrekkelijker te maken. De totstandkoming van dit project is bijzonder. Een groepje actieve centrumbewoners heeft zich onder de naam ‘Hart in Bodegraven’ verenigd, dit plan met hulp van adviesbureau Arcadis ontwikkeld en is het hele proces erg betrokken geweest. Deze verregaande samenwerking van inwoners met de gemeente voor een project op deze schaal is uniek. Hoe initiatiefgroep Hart in Bodegraven ervoor gezorgd heeft dat DNA van Bodegraven nog sterker voelbaar wordt, zie je op hun eigen website

Benieuwd hoe het eruit gaat zien? Bekijk de plannen en van vorig jaar de videopresentatie die de oorsprong weergeeft.

Hart in Bodegraven

 

Aannemer Kleywegen voert uit

De werkzaamheden gaan niet geheel zonder hinder verlopen. Van augustus tot december 2021 is de aannemer, Kleywegen, in verschillende fases aan het werk:

  • Week 34-37 – Bouwsteeg
  • Week 37-39 – Brugstraat (van brug tot en met kruising)
  • Week 39-41 – Markstraat (vanaf kruising Lutherkerk tot Raadhuisplein)
  • Week 42-45 – Nutspassage & Markstraat (van Raadhuisplein tot Oranjelaan)
  • Week 46-51 – Raadhuisplein (dorpstuin)

Tijdens de uitvoering is omgevingsmanager Rieke van Wijngaarden van aannemer Kleywegen het eerste aanspreekpunt voor alle praktische vragen. Zij is te bereiken via rieke@kleywegen.nl, via telefoonnummer: 085 – 30 36 137 of op de projectlocatie op donderdagochtend.

pdf 210705 Folder aannemer Kleywegen met projectinformatie (PDF, 4.75 MB)

Meer info

Bekijk de themapagina naar aanleiding van de start van de werkzaamheden:

pdf 25 augustus 2021 Themapagina Herinrichting Centrum Bodegraven (PDF, 6.24 MB)

Wilt u meer weten over het project? Neem dan contact op met Linda Klaassen van de gemeente via telefoonnummer 0172-522522 of via info@bodegraven-reeuwijk.nl.